На Черкащині посадовець отримав умовне за виправдовування російської агресії перед колегами

Дата: 02 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Соснівський районний суд у Черкасах визнав посадовця тамтешньої обласної військової адміністрації винним у виправдуванні збройної агресії РФ і глорифікації її учасників.

Увагу на вирок звернуло місцеве видання 368 media. 

Про затримання та вручення підозри посадовцю Черкаської ОВА в СБУ повідомили ще торік. Чоловік працював у департаменті цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами. 

У травні, липні та серпні минулого року, як ідеться в матеріалах справи, він у розмові з колегами виправдовував російську агресію, наприклад порівнював дії російських терористів на Донеччині з діями сепаратистів у Чечні у 90-х, називав війну в Україні “внутрішнім конфліктом”, а також висловлювався щодо псевдореферендуму, називаючи його “звичайними виборами”

На суді чоловік свою провину визнав та сказав, що піддався впливу російської пропаганди в інтернеті, а нині розібрався в питанні та змінив думку.

Перед скеруванням справи до суду він перерахував Збройним силам України 5 тисяч гривень, а також просив урахувати, що доглядає хвору матір з інвалідністю.

У підсумку суд присудив йому п’ять років позбавлення волі умовно, звільнивши від відбуття покарання з іспитовим строком три роки.

Нагадаємо, що одесита відправили до в’язниці на три роки за поширення російської пропаганди в однокласниках. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter