На Чорнобильській АЕС вдалося провести часткову ротацію персоналу

Дата: 27 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На Чорнобильській атомній електростанції, яку 24 лютого захопили російські військові, вдалося провести часткову ротацію персоналу, який окупанти тримали в заручниках.

Про це повідомляє “Українська правда” із посиланням на міського голову Славутича Юрія Фомічева.

Фото: BBC

“Щодо ротації персоналу, нам справді вдалося замінити ту зміну, яка опинилася в перший день масштабного вторгнення, 24 лютого, на Чорнобильській АЕС. 26 днів усі працівники станції перебували там в заручниках. Нам вдалося частково замінити людей, щоб вони повернулися до своїх родин. Ми знайшли добровольців – вони справжні герої, як і ті, хто був там у цей час. Але це вже свідоме рішення людей: поїхати працювати на Чорнобильську АЕС, розуміючи, що це може бути надовго”, – сказав очільник Славутича.  

Також Фомічев зазначив, що з росіянами ведеться постійний діалог, аби мати змогу проводити ротацію частіше. Щоб це було не 20 днів, а хоча б удвічі менше. Про повноцінне відновлення системи роботи й заміни персоналу поки що не йдеться, але про частішу ротацію перемовини тривають.

Міський голова Славутича додав, що з персоналом, який перебуває на ЧАЕС періодично є зв’язок за допомогою стаціонарних телефонів. Крім того, на станції є запас українських продуктів, завезених ще до війни.

Раніше ZMINA повідомляла, що не отримавши бажаного результату від вторгнення в Україну та прямих переговорів, Володимир Путін готовий вдатися до ядерного шантажу світової спільноти та влаштувати теракт на Чорнобильській атомній електростанції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter