На Арабатській стрілці російські окупанти облаштували психіатричну лікарню

Дата: 21 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

На Арабатській стрілці біля села Стрілеча на Херсонщині окупанти обладнали психіатричну лікарню та звозять туди викрадених жителів тимчасово окупованих територій України. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Ілюстративне зображення. Фото: Transterra Media
Зазначається, що серед викрадених переважно пацієнти з аналогічних медичних закладів Нової Каховки й Олешок, а також населених пунктів у Херсонській області.

Людей утримують на базі відпочинку “Геолог”, яку росіяни захопили й переобладнали під психлікарню.

“Більшість персоналу завезено з Росії, але є й місцеві, хто погодився доглядати пацієнтів. Звертаємо увагу, що це викрадення людей, які не можуть самостійно приймати рішення. Фактично пацієнтів тримають у заручниках”, – йдеться в повідомленні ЦНС.

В організації також нагадали, що росіяни продовжують активно депортувати, а фактично викрадати дітей з українських інтернатів для подальшого “всиновлення”.

“Згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду, насильницька передача дітей з однієї етнічної групи в іншу є ознакою геноциду. Дітей навмисно вивозять у віддалені райони Російської Федерації, зокрема в Ленінградську, Волгоградську, Новосибірську, Тюменську області”, – додали в центрі.

Раніше ZMINA писала, що до України повернулися ще троє дітей, яких під час тимчасової окупації Харківщини росіяни під приводом “оздоровлення” вивезли до дитячого табору в Росії.

Нагадаємо, що, за даними вебпорталу “Діти війни”, внаслідок збройної агресії Росії проти України від початку повномасштабного вторгнення і станом на 21 грудня з України депортували 13 613 дітей.

Як відомо, Центр прав людини ZMINA разом з українськими та міжнародними партнерами документує випадки примусових депортацій на територію Російської Федерації та Білорусі, скоєних під час російської збройної агресії проти України.

Якщо ви стали потерпілим або свідком примусової депортації на територію Російської Федерації або Білорусі, залиште інформацію про себе в онлайн-формі або ж напишіть на електронну адресу iy@humanrights.org.ua. Наш представник зв’яжеться з вами.

За згодою заявника отримана інформація буде використана для звернень до національних та міжнародних слідчих органів, зокрема до Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідувань подій в Україні, Міжнародного кримінального суду тощо для розслідування скоєних воєнних злочинів в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter