На акціях протесту в Білорусі затримали понад три сотні людей

Дата: 24 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

23 вересня білоруські силовики затримали на акціях протесту по всій країні щонайменше 360 мітингувальників. 

Про це повідомила офіційна представниця МВД Білорусі Ольга Чемоданова.

 

Акції протесту спалахнули в різних містах Білорусі після появи інформації про таємну інавгурацію Олександра Лукашенка, що відбулася в Палаці Незалежності в Мінську. На церемонії не було європейських дипломатів. Також інавгурацію не транслювали по телебаченню, як того вимагає законодавство країни. 

Обурені такими діями білоруси, які вже більш ніж місяць регулярно виходять на акції протесту, зібралися на центральних площах та в районах власних міст. Однак силовики одразу почали жорстко їх розганяти. Так, у Мінську проти людей використовували водомети, а окрім ОМОНу мітингувальників били так звані тітушки. Також у Мінську чули постріли, а згодом деякі протестувальники публікували фотографії гільз. 

Нагадаємо, що протести в Білорусі продовжуються вже понад місяць. Демонстранти закликають Олександра Лукашенка піти у відставку, адже не згодні з офіційними результатами виборів президента, що відбулися в країні ще на початку серпня. 

За даними ООН, наразі щонайменше шестеро учасників білоруських протестних акцій зникли безвісти. Ще тисячі білорусів у перші дні протестів опинилися в ізоляторах, де з них знущалися силовики. ZMINA докладно розповідала про те, у яких умовах тримали людей, зокрема, в ізоляторі на вулиці Окрестіна в Мінську.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter