МЗС вимагає звільнити затриманих на адмінкордоні з Кримом українських правозахисників

Дата: 13 Березня 2017
A+ A- Підписатися

Міністерство закордонних справ України вимагає звільнити українських представників Кримської правозахисної групи Ольгу Скрипник та Володимира Чекригіна, яких ФСБ затримало сьогодні на адміністративному кордоні з Кримом.

Як повідомила в Твіттері прес-секретар МЗС України Мар’яна Беца, тиск на правозахисників неприпустимий.

“Росія продовжує порушувати права людини. Тиск на правозахисників є неприпустимим. Вимагаємо звільнення українських громадян”, – написала прес-секретар МЗС.

Нагадаємо, вдень 13 березня стало відомо про затримання групи правозахисників Ольги Скрипник, Володимира Чекригіна, а також представника офісу українського омбудсмена на пункті пропуску “Каланчак” на адмінкордоні з Кримом і материковою Україною.

За словами журналістки та правозахисниці Ірини Сєдової, станом на 15:00 із правозахисниками не було зв’язку. Вона переконана, що Ольгу Скрипник, Володимира Чекригіна та представника офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини викрали представники ФСБ.

“Вони не збиралися перетинати кордон з Кримом. Вони непублічно моніторили, як працюють українські митники. Такою була мета нашого моніторингу. Тому це може бути тільки викраденням. Виключно. Вони не йшли на російський кордон. У них не було таких планів і цілей. І вони не збиралися цього робити”, – заявила вона в ефірі Громадського радіо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter