МЗС перевіряє інформацію про переведення Сенцова у колонію Іркутська

Дата: 08 Вересня 2017
A+ A- Підписатися

Міністерство закордонних справ перевіряє інформацію щодо переведення українського режисера, політв’язня Олега Сенцова з колонії Якутська у колонію суворого режиму у місті Іркутську.

Про це у Twitter повідомила речниця МЗС Мар’яна Беца.

“МЗС перевіряє інформацію щодо переведення О.Сенцова. Вчергове вимагаємо звільнення укр політв’язня”, – написала вона.

Раніше, 7 вересня, російська правозахисниця і журналістка Зоя Свєтова повідомила, що Сенцова, який перебував у колонії Якутська, могли перевести у колонію суворого режиму у місті Іркутську.

“Олега Сенцова цілком ймовірно перевели з Якутська в Іркутську колонію суворого режиму. Ось уже два дні прес Служба ФСВП відмовляється це підтвердити. ОНК по Іркутській області теж ніяк не можуть це перевірити”, – написала Свєтова у Facebook.

Як відомо, 25 серпня 2015 року російський суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера з Криму Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці терактів у Криму, а ще одного українця Олександра Кольченка – до 10 років ув’язнення у виправній колонії суворого режиму.

Сенцова й Кольченка у лютому 2016 року етапували до Челябінської області.

Міжнародні організації визнали, що справа проти Сенцова й Кольченка є сфабрикованою, та виступили з критикою на адресу РФ, вимагаючи звільнити їх.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter