МЗС відреагувало на черговий візит Путіна до Криму

Дата: 10 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство закордонних справ України передало ноту протесту російським колегам через візит президента РФ Володимира Путіна до окупованого Криму. 

Про це повідомила у твітері речниця МЗС Катерина Зеленко.

Путін приїхав до Криму на початку січня, аби подивитися на запуски крилатих ракет “Калібр” і гіперзвукових ракет “Кинджал”. У МЗС наголосили, що візит очільника РФ – це “грубе порушення державного суверенітету і територіальної цілісності України”. 

“Вкотре наголошуємо на неприпустимості неузгоджених з українською стороною відвідувань російськими посадовими особами території України в її міжнародно визнаних кордонах”, – написала Зеленко. 

Нагадаємо, що нещодавно популярній російській блогерці Олександрі Мітрошиній заборонили в’їзд до України на три роки через незаконну поїздку до Криму. Про візит трирічної давнини стало відомо тоді, коли вона приїхала до Києва з лекцією, на яку прийшли декілька представників руху “Відсіч” та почали питати в неї, чий Крим. Тоді поліція склала на них протокол про адміністративне правопорушення. Двом хлопцям інкримінують “дрібне хуліганство” через те, що вони не давали провести зустріч. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter