Митрополит Запорізький та Мелітопольський заявив, що підтримка ЛГБТ – це крок до знищення України

Дата: 18 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Єпископ УПЦ Московського патріархату, митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука заявив, що підтримка ЛГБТ – “це ще один крок до знищення нашої Батьківщини”, а “конституційне право на мирні зібрання не може поширюватися на ЛГБТ-людей”. Він також порівняв їх з корупціонерами, крадіями та вбивцями.   

Про це йдеться у його офіційному зверненні до влади та мешканців Запоріжжя у зв’язку з запланованим у місті першим ЛГБТ-прайдом. Звернення опубліковане у телеграм-каналі митрополита.  

Ілюстрація Gender Z

“Конституційне право на мирні зібрання не може поширюватися на демонстрацію гріха та пороків. Використовуючи таку логіку розуміння права, можна тоді виступати з ініціативою проведення парадів корупціонерів, брехунів, перелюбників, злодіїв, убивць, тому що і вони хотіли б суспільного схвалення їх свободи вибору та можливості грішити”, – вважає єпископ. 

На допис священнослужителя відреагували представники місцевої правозахисної організації Gender Z. Вони зазначили, що митрополит дозволив собі відверту мову ворожнечі: 

“Дивно чути таку заяву від людини, яку неодноразово звинувачували у зв’язках із російськими спецслужбами. Не в останню чергу – через його приналежність до Московського патріархату. Також Лука заявив, що закон не може бути один для всіх. А конституційне право на мирні зібрання має бути вибірковим. Після цього одразу згадуються часи правління Януковича, коли мирні зібрання жорстоко розганялися. Подібне ми бачимо і зараз у Білорусі: коли одна людина хоче вирішувати, хто може висловлювати свою думку. Наш прайд – це можливість показати, що всі люди різні, але рівні, зокрема, перед законом”, – прокоментували у дописі організації на фейсбуку.

У коментарі ZMINA Gender Z також зазначили, що готують звернення до Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової з проханням дати оцінку висловлюванням митрополита. 

Нагадаємо, що раніше омбудсманка закликала публічних осіб, ЗМІ та громадян уникати дискримінаційних висловлювань. Зокрема, як приклад мови ворожнечі вона навела слова патріарха Філарета про те, що ЛГБТ є “причиною поширення коронавірусу”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter