ЛГБТ-організація “Інсайт” позивається до Філарета, який назвав одностатеві шлюби причиною коронавірусу

Дата: 24 Березня 2020
A+ A- Підписатися

ЛГБТ-організація “Інсайт” подає до суду через висловлювання експатріарха саморозпущеної Української православної церкви Київського патріархату Філарета про те, що коронавірус у світі поширився через одностатеві шлюби. 

Про це повідомляють на сторінці організації у фейсбуку. 

Громадська організація «Інсайт» подає до суду щодо висловлювань Патріарха Філарета, у яких він заявляє, буцімто…

Опубліковано Insight LGBTQ NGO Вівторок, 24 березня 2020 р.

У повідомленні зазначають, що оскільки почесний патріарх ПЦУ Філарет є публічною особою та має великий вплив на людей, які належать до релігійної спільноти, його слова можуть підбурювати до дискримінації, поширення стигми та переходу до насильницьких дій щодо геїв, лесбійок, бісексуальних та трансгендерних людей:

“Вважаємо подібні висловлювання неприпустимими в будь-який час, а поширення неправдивої, відверто дискримінаційної інформації публічною особою зараз, під час пандемії, може спричинити хвилю насильства на ґрунті ненависті щодо ЛГБТ-спільнот. Наразі наші адвокати працюють над позовом”, йдеться у дописі. 

Нагадаємо, що раніше в інтерв’ю 4-му каналу експатріарх УПЦ КП Філарет сказав, що вважає поширення коронавірусу “покаранням за гомосексуалізм, насамперед, одностатеві шлюби”.

Водночас у коментарі виданню ZMINA Тимур Левчук, виконавчий директор ЛГБТ-організації “Точка опори”, пояснив, ще таке висловлювання, крім того, що є дискримінаційним та поширює ненависть до ЛГБТ-людей, є антинауковим:

“В такому разі цікаво, чому коронавірус виник в Китаї, де відсутні одностатеві шлюби? Згодом поширився в Ірані, де передбачено смертну кару за гомосексуальність. А потім перейшов до Італії, де також відсутні одностатеві шлюби, на територію Ватикану. Шкода, що Філарет повторює і навіть перевершує російську пропаганду, в той час як Православна церква України виготовляє антисептики та закликає людей сидіти вдома”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter