Експатріарх УПЦ КП Філарет вважає одностатеві шлюби причиною коронавірусу

Дата: 22 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Колишній патріарх Української православної церкви Київського патріархату, почесний патріарх Православної церкви України Філарет вважає, що коронавірус у світі поширився через одностатеві шлюби.

Про це він заявив в інтерв’ю 4 каналу. 

На його думку, захворювання стало “покаранням за гомосексуалізм”: 

“Я маю на увазі, насамперед, одностатеві шлюби. І це причина коронавірусу. Бог спалив Содом і Гомору”. 

Водночас у коментарі виданню ZMINA Тимур Левчук, виконавчий директор ЛГБТ-організації “Точка опори”, пояснює, ще таке висловлювання, крім того, що є дискримінаційним та поширює ненависть до ЛГБТ-людей, є антинауковим. 

“В такому разі цікаво, чому коронавірус виник в Китаї, де відсутні одностатеві шлюби? Згодом поширився в Ірані, де передбачено смертну кару за гомосексуальність. А потім перейшов до Італії, де також відсутні одностатеві шлюби, на територію Ватикану. Шкода, що Філарет повторює і навіть перевершує російську пропаганду, в той час як Православна церква України виготовляє антисептики та закликає людей сидіти вдома”, – каже правозахисник.  

В інтерв’ю Філарет також запевняє, що здійснення церковних таїнств не є засобом поширення інфекції. 

Натомість Вселенський патріарх Варфоломій ще 19 березня наказав церквам припинити проводити служби та обряди до кінця березня задля боротьби з поширенням коронавірусу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter