Минулої доби росіяни вбили на Херсонщині щонайменше трьох цивільних

Дата: 07 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Внаслідок ударів армії РФ по Херсонщині за минулу добу загинули троє мирних жителів, ще четверо людей зазнали поранень.

Про це інформує поліція Херсонської області.

Разом з тим, за даними голови місцевої ОВА Олександра Прокудіна, загиблих в області четверо.

“По житлових кварталах правобережжя Херсонщини російська армія била з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, танків, авіації та БпЛА. Під вогнем противника перебували Херсон, Антонівка, Кізомис,  Дніпровське, Станіслав, Придніпровське, Берислав, Хрещенівка, Новоберислав, Ольгівка, Шевченківка, Бургунка, Тягинка, Високе, Чарівне та Михайлівка“, – зазначили у поліції.

За даними правоохоронців, з авіації  окупанти завдали ударів вісьма керованими бомбами по Тягинці, Бургунці, Високому та Чарівному. Вибухами значно пошкоджено дошкільний навчальний заклад та адмінбудівлю ліцею.

У Херсонському районі через  обстріли пошкоджено 20 об’єктів: 14 приватних та два багатоповерхових будинки, дитячий садок, дві адмінбудівлі, магазин та кафе.

Хрещенівку росіяни обстріляли з РСЗВ.

Під завалами свого дому загинули 64-річна жінка та 67-річний чоловік. У населеному пункті пошкоджено ще три будинки. За медичною допомогою звернувся 59-річний водій карети швидкої, яку росіяни атакували напередодні у Станіславі. У чоловіка діагностували акубаротравму та черепно-мозкову травму, від госпіталізації він відмовився”, – зазначають правоохоронці.

Окрім цього, в Антонівці внаслідок мінометного обстрілу отримала поранення 47-річна жінка. Постраждалу ушпиталили. Наразі загрози її життю немає.

У Кізомисі в результаті ворожого артилерійського обстрілу снаряд влучив у житловий будинок, де отримав осколкові поранення 33-річний чоловік. Від надання медичної допомоги він відмовився. Також там пошкоджено два автомобілі.

Внаслідок артилерійської атаки по Дніпровському не сумісні із життям травми отримав на вулиці 49-річний чоловік.

На житлові квартали в Ольгівці противник скинув боєприпаси дронами. Постраждала 52-річна жінка. У неї закрита черепно-мозкова травма, акубаротравма, уламкове поранення передпліччя, стан середньої тяжкості.

Вночі під час артилерійського обстрілу Херсона ворожі снаряди влучили в кафе у центрі міста. У закладі та на розташованій поруч стоянці відбулась пожежа. На щастя, ніхто не постраждав. Також пошкоджено адмінбудівлі, багатоквартирні будинки, магазин, автомобілі.

Нагадаємо, зранку 6 липня війська РФ завдали удару з артилерії по Бериславському району Херсонської області, обстріл зруйнував приватний будинок, а під його завалами знайшли тіла двох людей. Крім того, через російські обстріли за минулу добу в області загинула одна людина.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter