Минулої доби російські окупанти обстріляли вісім областей України: є загиблі та поранені, зруйновано житлові будинки

Дата: 21 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

20 вересня війська РФ завдали ударів по восьми областях України. Били ракетами, артилерією, касетними боєприпасами тощо. Внаслідок обстрілів руйнувань зазнала цивільна інфраструктура та житлові будинки. У деяких областях є загиблі та поранені. 

Про це повідомляють обласні військові адміністрації у зведеннях за добу. 

Фото: Поліція Луганщини

За даними очільника ЗОВА Олександра Старуха, у Запорізькій області росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру в районі Запоріжжя, Комишувахи, Річного, Григорівки, Малої Токмачки, Ольгівського, Новоандріївки, Преображенки, Залізничного, Полтавки, Новоданилівки, Дорожнянки, Гуляйполя, Червоного, Успенівки, Чарівного та Малих Щербаків.

Надійшло 23 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури внаслідок обстрілів російськими окупаційними військами.

Ввечері, близько 19:00, окупанти завдали удару по Запорізькому району. Села Григорівка, Юльївка, Річне, селище міського типу Комишуваха зазнали ракетних атак. В Юльївці й Комишувасі зафіксовано по три прильоти. За попередньою інформацією, росіяни застосували ракети С-300.

Вночі росіяни завдали ракетного удару по об’єкту інфраструктури в обласному центрі. Потерпілих немає, але об’єкт зазнав руйнувань.

Фото: Олександр Старух

У Дніпропетровській області, як пише голова ОВА Валентин Резніченко, вночі російські війська з важкої артилерії обстріляли Нікопольський і Криворізький райони.

У Нікополі внаслідок обстрілу поранення дістала одна людина. У місті пошкоджено понад 20 багатоповерхових і приватних будинків, хлібокомбінат, бібліотеку, дитячий садок, автівки, газогони та лінії електропередач.

У Криворізькому районі ворог двічі вдарив по Зеленодольській громаді. Люди не постраждали. У Великій Костромці ворожим вогнем пошкоджено кілька будинків. Частина села залишилася без електрики, на місці працюють аварійні бригади.

Фото: Валентин Резніченко

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький зазначив, що вночі в області зафіксували 13 вибухів. За попередніми даними, окупанти застосували ствольну артилерію в районі західної околиці Бачівська. Потерпілих немає.

Минулої доби росіяни обстріляли сім громад області. Загалом зафіксовано майже 170 прильотів з мінометів, ствольної артилерії, гранатометів, реактивних систем залпового вогню, а також п’ять кулеметних черг.

Через ворожі обстріли постраждали медичний заклад, лінії електропередач та домоволодіння мирних жителів. За попередніми даними, потерпілих серед населення немає.

За цими фактами в поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 “Порушення законів та звичаїв війни” Кримінального кодексу України.

Фото: Поліція Сумської області

Як повідомляє голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, уночі росіяни завдали ракетного удару по Холодногірському району Харкова: пошкоджено два дев’ятиповерхові житлові будинки, одна людина дістала поранення. Десятеро людей через руйнування сходового прогону були заблоковані у квартирах. Станом на ранок усі вони врятовані. Часткового руйнування внаслідок ворожого обстрілу зазнала промислова будівля.

Крім того, учора ввечері військові РФ завдали два ракетні удари по інфраструктурному об’єкту Чугуївського району. Загиблих і потерпілих немає.

Протягом минулої доби окупанти масовано обстрілювали населені пункти Харківської області, прилеглі до кордонів з РФ і лінією зіткнення.

Через обстріли загинули двоє цивільних у Куп’янському районі, ще 11 мирних жителів зазнали поранення, зокрема четверо дітей. Двоє поранених також у Чугуївському районі.

Фото: Поліція Харківської області

Поліція Луганщини пише, що протягом минулої доби надійшло 32 повідомлення громадян про злочини та події, що трапилися на тимчасово окупованих територіях області.

Зафіксовано вісім фактів порушення законів та звичаїв війни. Зокрема, йдеться про знищення чотирьох квартир внаслідок обстрілів з боку окупаційних військ у місті Сєвєродонецьк та приватних будинків у Попасній, Лисичанську та селі Шипилівка.

Фото: Поліція Луганщини

На Донеччині окупанти вдарили ракетами по Кураховому. Як повідомив голова ОВА Павло Кириленко, пряме влучання відбулося в багатоповерхівку. Відомо про 12 поранених, інформація стосовно загиблих уточнюється. Під завалами можуть лишатися люди. Також росіяни обстріляли селища Вільне й Козацьке Комарської громади, потерпілих немає.

Уночі окупанти завдали авіаційного удару по Сіверську. Масштаби руйнувань уточнюються. Також з авіації ворог ударив по Бахмуту, там зруйновано спортивний майданчик.

Зранку російські війська обстріляли Торецьк, пошкодивши будівлю прокуратури. Унаслідок ворожого обстрілу поранення дістав поліцейський. Повторного удару загарбники завдали по Кураховому – під ворожим вогнем опинились околиці міста.

Також росіяни обстріляли центр селища Новоукраїнка: влучання відбулося по подвір’ю приватного будинку.

За минулу добу через ворожі обстріли в Донецькій області загинули шестеро мирних жителів, ще 20 цивільних дістали поранення. Регіон залишається без газу й частково без води та електрики.

Фото: Павло Кириленко

Вночі на Миколаївщині війська РФ обстріляли касетними снарядами північну та південну околиці села Парутине Куцурубської громади. Як повідомив голова ОДА Віталій Кім, потерпілих немає.

Ворожих обстрілів зазнало також село Явкіно Баштанської громади. Там пошкоджено лінію електропередач, унаслідок чого в деяких населених пунктах відсутнє постачання електрики. В одному житловому будинку від ворожого удару пошкоджені вікна, потерпілих немає.

Загарбники вдарили по Баштанському району двома реактивними снарядами залпового вогню “Смерч”.

Минулої доби противник бив з артилерії по об’єкту критичної інфраструктури в селі Шевченкове Шевченківської громади. Уночі під ворожі обстріли потрапила територія поза межами села Широке Широківської громади. Потерпілих немає.

Під обстрілами російських військ опинилася також Первомайська громада. Під ворожим вогнем перебувало селище Первомайське: влучання снарядів переважно по відкритих територіях, полях і території об’єкта критичної інфраструктури. Потерпілих немає.

Фото: Галина Замазєєва

Як зазначає очільник Херсонської ОДА Ярослав Янушевич, в області ситуація залишається складною, тривають бойові дії. Російські війська продовжують обстрілювати визволені населені пункти, цілеспрямовано б’ють по цивільній інфраструктурі.

Фото: Суспільне Херсон

Нагадаємо, на тимчасово окупованій частині Херсонської області самозвана влада вирішила створити “добровольчі батальйони”, щоб жителі області брали участь у війні проти України.

Також окупаційна “влада” регіону ухвалила самостійне рішення про підготовку та проведення “референдуму щодо входження Херсонської області до складу Російської Федерації”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter