Минулої доби окупанти вбили двох жителів Донеччини, одна людина загинула у Мирнограді, ще одна – в Торецьку

Дата: 18 Серпня 2024
A+ A- Підписатися
Минулої доби окупанти 18 разів завдавали ударів по території Донеччини. Унаслідок обстрілів російської армії загинули двоє мирних жителів – один в Торецьку і ще один в Мирнограді.
 
Про це повідомив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін.
 
Наслідки російського удару по Мирнограду. Джерело: Донецька обласна прокуратура

“За 17 серпня росіяни вбили двох жителів Донеччини: у Мирнограді і Торецьку. Ще восьмеро людей в області дістали поранення”, – йдеться у повідомленні.

У Донецькій обласній прокуратурі зазначили, що увечері 17 серпня російські війська атакували місто Мирноград авіабомбою “ФАБ-500” з УМПК. Росіяни поцілили у недобудовану 9-поверхівку.

Внаслідок атаки від отриманих травм, несумісних з життям, посеред вулиці загинув 78-річний містянин. Крім того, тілесні ушкодження дістали четверо цивільних – двоє жінок 40 та 56 років, а також двоє 37 та 69-річних чоловіків. У потерпілих діагностовано мінно-вибухові й осколкові поранення, рвані й різані рани. Їм надали медичну допомогу.

Загалом від початку російського вторгнення в області загинула 2161 людина та 5666 дістали поранення.

“Всього за добу росіяни 18 разів обстріляли населені пункти Донеччини… Покровський район. У Курахівській громаді обстріляні Курахове, Трудове і Ганнівка. У Мирнограді 1 людина загинула і 4 поранені, пошкоджено 6 багатоповерхівок, аптеку, кінотеатр і 2 крамниці. У Сухому Яру Покровської громади поранено людину”, – згодом уточнив Філашкін.

За словами посадовця, окупанти також обстрілювали і Краматорський район. Унаслідок обстрілів у Зарічному один будинок зруйновано і один пошкоджено, а також у Ямполі зруйновано будинок, а в Новому пошкоджено крамницю. У Костянтинівці пошкоджено два приватних будинки, адмінбудівлю і два інфраструктурних об’єкти, ще два будинки пошкоджено у Марковому.

Філашкін додав, що з лінії фронту евакуювали 1565 людей, у тому числі 182 дітей.

Нагадаємо, з початку серпня поточного року з Торецької громади Донецької області, яка постійно перебуває під обстрілами росіян, рятувальники групи “ФЕНІКС” вивезли 35 цивільних. У самому Торецьку наразі перебуває близько 3 000 жителів.

Раніше ZMINA повідомляла, що за два роки повномасштабної війни з РФ із прифронтових районів Донеччини евакуювали понад 197 тисяч громадян, із них більш ніж 24 тисячі  діти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter