Минулої доби на Донеччині російська армія вбила одну людину і поранила ще 14 цивільних

Дата: 28 Вересня 2024
A+ A- Підписатися
Впродовж минулої доби у Донецькій області через російські обстріли загинув один мирний житель, ще 14 поранені. У місті Добропілля цієї ночі через атаку росіян постраждали семеро людей.
 
Про це повідомив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін.
 

“За 27 вересня росіяни вбили одного жителя Донеччини – у Новому. Ще 14 людей в області за добу дістали поранення”, – зазначив він.

Згодом посадовець написав, що загалом за минулу добу росіяни 26 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуювали 2555 людей, у тому числі 142 дитини.

Як уточнили в Донецькій обласній прокуратурі окупанти вдарили по Добропіллю вночі 28 вересня. Там поранені семеро цивільних.

“За даними слідства, 28 вересня 2024 року, о 02:05, війська держави-агресора атакували м. Добропілля. Під ударами ворожої армії опинилось середмістя зі щільною житловою забудовою. Засоби ураження поцілили по багатоквартирних і приватних будинках, де у своїх оселях зазнали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості 7 містян”, – йдеться у повідомленні.

П’ятьох чоловіків віком від 30 до 79 років та двох жінок 72 та 65 років доставили до лікарні. У них діагностували мінно-вибухові й черепно-мозкові травми, струс головного мозку, колото-різані рани. Усім постраждалим надали кваліфіковану медичну допомогу.

Окрім житлових будинків, частину яких охопила пожежа, зазнали пошкоджень адміністративна будівля й гараж. Тип зброї, використаної ворогом для атаки на місто, встановлюється.

Прокурори розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, 25 вересня, у середу, росіяни обстріляли Краматорськ Донецької області. Наразі відомо вже про трьох загиблих та 21 пораненого, серед яких – двоє дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter