Минулої доби через обстріли Херсонщини російськими військами постраждали шестеро людей

Дата: 23 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Впродовж минулої доби через обстріли Херсонщини з боку військ РФ в області зазнали поранень шестеро чоловіків. Також окупанти знищили три гектари пшениці.

Про це повідомили в поліції області.

Наслідки російських обстрілів Херсонщини

Російські окупанти вкотре атакували цивільну інфраструктуру Бериславського, Каховського та Херсонського районів з артилерії, БпЛА, били керованими бомбами та завдали ракетного удару.

“Під вогневим ураженням армії РФ перебували Херсон, Придніпровське, Антонівка, Понятівка, Велетенське, Іванівка, Олександрівка, Садове, Ромашкове, Інженерне, Берислав, Львове, Михайлівка, Дудчани, Нововоронцовка, Качкарівка, Новомиколаївка, Червоний Маяк та Веселе. В результаті обстрілів пошкоджень зазнали багатоповерховий та чотири приватних будинки, два цивільних та один службовий автомобіль поліції, будівля підприємства, заклад культури та господарча споруда”, – йдеться у повідомленні.

Вдень росіяни з артилерії обстріляла Дудчани, внаслідок удару на подвір’ї власного будинку постраждали 62-річний чоловік та його 42-річний син. Батька доставили до лікарні з контузією та уламковим пораненням ноги, сину надали допомогу на місці, у нього травма голови.

Також окупанти атакували FPV-дроном Нововоронцовку, там постраждав 20-річний чоловік, його з мінно-вибуховою травмою та уламковим пораненням доправили до лікарні. Крім того, внаслідок цього удару пошкоджено службовий автомобіль поліції та цивільну автівку.

Наслідки російських обстрілів Херсонщини

Під російським вогнем із лівого берега Дніпра були й житлові квартали Херсона. Найбільше від атак противника потерпали жителі Дніпровського району. Вночі в результаті артилерійського обстрілу отримав поранення 59-річний чоловік, у нього уламкові поранення ніг.

Удень в Антонівці поблизу Херсона під російський артилерійський обстріл потрапили двоє чоловіків. У 37-річного потерпілого мінно-вибухова травма та поранення ока, у 44-річного – вибухова травма та уламкове поранення лопаткової ділянки. Снарядами у селищі пошкоджено приватний будинок, автомобіль і будівлю підприємства.

“Російська армія продовжує обстрілами навмисно знищувати поля із зерновими. Майже щодня у різних громадах виникають пожежі, вигорають полезахисні смуги та ліси, гектари пшениці та інших зернових культур. Через постійні атаки, спекотну та вітряну погоду гасити такі займання вкрай важко, також російські війська навмисно не дають ліквідовувати вогонь, обстрілюючи рятувальників”, – додали у поліції.  

22 червня окупанти завдали ракетного удару по одному з населених пунктів Високопільської громади Бериславського району, який спричинив пожежу лісосмуги та засіяного поля з пшеницею. Вогонь загасили працівники ДСНС, але пожежа знищила близько трьох гектарів врожаю, уточнили правоохоронці.

Нагадаємо, 22 червня російські війська обстріляли з артилерії село Дудчани Херсонської області, у результаті постраждали дві людини: 62-річний чоловік та його 42-річний син. Крім того, цієї ночі окупанти вдарили безпілотником по Херсону, там поранень зазнав 59-річний цивільний.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter