Минулого тижня від ускладнень ковіду померли 2300 українців

Дата: 18 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Минулого тижня через спричинені коронавірусом ускладнення загинули близько 2300 людей, що на 22% більше, ніж тижнем раніше.

Про це повідомив на брифінгу головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Ігор Кузін

Минулого тижня в Україні загалом виявили понад 105 тисяч нових випадків коронавірусу, що на 11% відсотків більше, ніж тижнем раніше. Темп поширення хвороби країною Кузін схарактеризував як “надзвичайно стрімкий”, а початок піку захворюваності в МОЗ очікують наприкінці жовтня. 

“Зараз це початок активної хвилі, саме зростання кількості захворюваності. Тож варто щеплюватись і дотримуватися карантинних норм”, – нагадав Кузін. 

Наразі вже близько 57% ліжок для хворих на ковід зайнято, однак у МОЗ стверджують, що ситуація залишається під контролем: 

“Зараз завантаженість ліжок 50–60%. Ми тримаємо ситуацію на такому рівні. Є регіони, де є перевантаження з ліжками”.

Штам “Дельта” зафіксували в кожному регіоні, а показники 14 областей відповідають критеріям помаранчевої зони. 

У МОЗ укотре закликають громадян вакцинуватися. Під час брифінгу професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету імені О. О. Богомольця Сергій Дубров зазначив, що від початку вакцинаційної компанії в Україні не виявили жодного летального випадку після щеплення, а серйозних ускладнень зафіксували 113. 

Раніше в МОЗ розповіли, що більшість померлих від коронавірусу за весь період – люди віком від 60 років, однак рівень охоплення щепленнями серед цієї категорії є вкрай низьким. 

Наразі вже 7,9 мільйона українців отримали хоча б одну дозу вакцини, а щеплених двома дозами налічили 6,4 мільйона.

Для отримання щеплення можна обрати один з пунктів вакцинації на сайті МОЗ. Також вакцинуватися можна в пунктах масової вакцинації чи за допомогою мобільної бригади, що виїжджає до колективів кількістю понад 50 людей та маломобільних груп населення. Вакцинація є безкоштовною та добровільною. 

Фотографія обкладинки: AP Photo / Evgeniy Maloletka

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter