Минулого року до України ввезли понад 4 тисячі видань з Росії

Дата: 02 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення дозволив ввезення до України 4,314 тис. найменувань російської видавничої продукції у 2019 році.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Наразі в реєстрі російської видавничої продукції, дозволеної до ввезення і розповсюдження на території України, перебуває 15 131 видання, з яких 4 314 були дозволені до ввезення 2019 року. Згідно з реєстром, у 2019 році дозвіл дано на ввезення понад 27,4 млн примірників видавничої продукції. Більшість у цьому переліку – світова класика і перекладені на російську мову твори іноземних авторів.

Нагадаємо, що ще в травні 2017 року в Україні набула чинності постанова уряду, яка обмежує завезення видавничої продукції з Росії. Відтоді Держкомтелерадіо видав 27 тисяч дозволів та понад 3 тисячі відмов у видаванні дозволів на ввезення книжок з РФ. 

У травні минулого року Держкомтелерадіо відмовив компанії “Якабу Трейд” на ввезення з Росії п’яти книжок, у яких експерти знайшли ознаки пропаганди держави-агресора. Тоді експерт Центру прав людини ZMINA  зазначав, що такі дії відомства мають ознаки порушення свободи вираження поглядів.

Уже наприкінці року список заборонених книг з Росії поповнився понад півсотнею видань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter