Список заборонених книг з Росії поповнився понад півсотнею видань

Дата: 04 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення заборонив ввозити з Росії ще 54 книжки через пропаганду держави-агресора.

Про це повідомляє сайт відомства. 

Ознаки пропаганди виявили у продукції ВАТ «Издательская группа «Весь» (м. Санкт-Петербург). Так, у передмові до 42-х книг популярного індійського філософа Ошо (Пхагван Шрі Радніш) власник видавничої групи “у дусі імперської пропаганди возвеличує державу-агресора, розмірковуючи про генетичну вибірковість росіян і російської духовної культури”.

“Прагнення до розвитку є генетичною основою російської духовної культури і веде людину дорогою пробудження любові і совісті. Суворі кліматичні умови і великі простори Росії народжують сміливих людей з чутливою душею – це ідеал російської людини”, – йдеться у передмові до однієї з книг. 

Така ж пропагандистська передмова, як зазначають експерти Держкомтелерадіо, супроводжує й 12 інших книг з психології, на ввезення яких відомство не дало дозволу.

У відомстві нагадали, що з травня 2017 року, коли в Україні набула чинності постанова уряду, яка обмежує завезення видавничої продукції з Росії, Держкомтелерадіо видав 27 тисяч дозволів та понад 3 тисячі відмов у видачі дозволів на ввезення книжок з РФ. 

Як відомо, у травні цього року Держкомтелерадіо відмовило компанії “Якабу Трейд” на ввезення з Росії п’яти книжок, у яких експерти знайшли ознаки пропаганди держави-агресора. Тоді експерт Центру прав людини ZMINA  зазначав, що такі дії відомства мають ознаки порушення свободи вираження поглядів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter