МВС відкрило провадження за напади на геїв у Києві

Дата: 23 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Нападникам інкримінують хуліганство, вчинене групою осіб. Їм загрожує позбавлення волі на строк до 4 років.

Як написав на своїй facebook-сторінці виконавчий директор всеукраїнської благодійної організації “Точка опори” Богдан Глоба, розпочато кримінальне провадження “за фактом цькування, нападів, побиття і знущання над гомосексуальними чоловіками в Києві організованою групою “Модний вирок”

Про це йдеться у відповіді Управління боротьби с кіберзлочинністю Головного управління МВС Києва на заяву Богдана Глоби. Провадження розпочато за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене  групою осіб). Стаття передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 4 років.

Зарано ще кричати: “Це перемога”, але після моїх численних звернень міліція таки почала щось робити. Будем посмотреть. І шановна спільнота – будьте обережні!“, – написав Глоба.

Нагадаємо, “Модний вирок” – угруповання радикальних молодих людей, які вважають своєю метою боротьбу за “моральність і здоровий спосіб життя”. Розгалужена мережа діє на території Росії, Білорусі та України. Українська група в соціальній мережі ВКонтакте налічує більше 31 000 учасників – більше, ніж у Росії та Білорусі разом узятих. Періодично на сторінці учасники групи викладають відео знущань над педофілами, наркоманами та іншими, на їх думку, асоціальними елементами. Також ідеологія організації передбачає презирство до представників ЛГБТ-спільноти.

13 серпня 2014 року у соціальній мережі з’явилось відео під назвою “Спіймали гея з Дарниці”. На ньому зафіксовано знущання невідомих хлопців над 16-річним Іваном, який прийшов на гомосексуальне побачення. Автор відео Роман Лісовий розповів, що для пошуків своїх жертв вони використовують фейкову сторінку ВКонтакте, з якої підписуються на групи гей-знайомств. Хлопець, з якого познущалися, згодом видалив свою сторінку у соцмережі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter