МВС транслює думку, що Шеремета вбили не за журналістику

Дата: 09 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Наразі оперативники розглядають основну версію в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета, яка не стосується його професійної діяльності.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко, повідомляє Ліга.

За словами Геращенка, основна версія полягає в тому, що замовники вбивства були з Росії, оскільки там певний час працював журналіст.

“Шеремет працював в Росії, і у нього були контакти в бізнес-середовищі і політичному середовищі. Це основна версія”, – сказав Геращенко.

Він вважає, що в таких замовних вбивствах завжди прораховують наслідки і тому не можна чекати швидких результатів у розкритті.

Радник глави МВС вважає, що до кінця року буде конкретний результат в розслідуванні вбивства Шеремета.

Як повідомляв ІМІ, 28 жовтня журналісти “Української правди” оприлюднили заяву, у якій вимагають від президента Петра Порошенка і силовиків пояснити, для чого здійснювалося прослуховування працівників видання протягом року. Як зазначає видання, у розпорядження редакції потрапили звіти слідчих щодо розмов співробітників видання, починаючи з жовтня 2015 року.

За інформацією видання, збором інформації займалася СБУ на прохання Адміністрації Президента. “Також, за нашими даними, відповідні матеріали отримує голова МВС Арсен Аваков. І стосуються вони не лише журналістів – а й політиків”, – сказано у статті.

В СБУ заявили, що не мають права повідомляти, чи проводилося прослуховування.

У листопаді голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що Нацполіція розслідує кримінальне провадження щодо можливого прослуховування працівників інтернет-видання “Українська правда”.

26 жовтня речник Національної поліції Ярослав Тракало повідомив, що Національна поліція долучила до справи про вбивство Павла Шеремета матеріали про прослуховування співробітників “Української правди”.

Раніше головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва-Боровик повідомила, що розмови співробітників редакції, зокрема журналіста Павла Шеремета, якого було вбито влітку 2016 року, прослуховувались.

У Києві 20 липня в результаті вибуху автомобіля загинув відомий журналіст Павло Шеремет, який їхав в машині. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олені Притулі, її в машині не було.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter