МВС запустить автошколи для людей з інвалідністю, де щороку навчатимуться близько 300 осіб

Дата: 16 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство внутрішніх справ запустить автошколи для людей з інвалідністю, де можна буде не лише отримати нове посвідчення водія, але й перевчитися.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

Фото: Портал МВС

За словами Павліченко, клієнти таких автошкіл у складі змішаних інклюзивних груп пройдуть кілька етапів з набуття навичок водіння та отримання посвідчення водія:

  • медико-соціальна експертна комісія;
  • отримання медичної довідки;
  • навчання в автошколі на базі ЗВО МВС;
  • складання теоретичного іспиту в ТСЦ;
  • практична підготовка й іспит. 
Фото: портал МВС

Проєкт “Автошколи для людей з інвалідністю” реалізується МВС України разом із партнерами в межах загальнодержавної ініціативи першої леді “Без бар’єрів”. Засідання Ради безбар’єрності під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та за участі Олени Зеленської відбулося 15 лютого.

Шмигаль повідомив, що уряд розробив План заходів на 2023–2024 роки з реалізації Національної стратегії щодо створення безбар’єрного простору в Україні.

“Повномасштабна війна стала для нас викликом у багатьох сферах. Зокрема й у побудові безбар’єрного середовища. Але попри війну ми продовжуємо реалізацію ініційованої Оленою Зеленською Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні”, – зазначив він.

Фото: портал МВС

За словами очільника уряду, стратегію необхідно поєднати з реаліями воєнного часу.

“Ми відчули фізичні бар’єри війни. Майже кожен особисто зіштовхувався з евакуацією, з усіма складнощами вокзалів, транспорту, високих поверхів”, – додала Зеленська.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну люди з інвалідністю долучалися до організації евакуації та логістики, доставляння гуманітарної допомоги. Крім того, вони займалися налагодженням контактів для здійснення порятунку, прокладанням маршрутів, пошуками доступного прихистку, забезпеченням ліками та асистивними технологіями тощо.

Фото обкладинки: Depositphotos

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter