“Муркиця загубилася”: у Польщі друком вийшла книжка для дітей-біженців з України

Дата: 28 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Українська дитяча письменниця Ольга Купріян написала книгу для дітей – біженців та переселенців, у якій розповідається історія про евакуацію потягом з Києва мам з дітьми. Праця вийшла в Польщі двома мовами – польською та українською. 

Про це йдеться в блозі “Казкарка”. 

Ілюстрація з книжки “Муркиця загубилася”. Фото: “Казкарка”

“Яся з мамою і кицею Муркицею рятуються від війни. Вони евакуюються в Польщу і зрештою дістаються Варшави. Ясі з мамою та новими друзями доведеться дослідити всі вагони потяга в пошуках киці, пережити чимало пригод і усвідомлень та зрештою порятувати чотирилапу біженку”, – йдеться в повідомленні. 

Понад 10 років Ольга Купріян працює в галузі літературної критики й популяризації читання. Від 2013 року – часу відкриття проєкту “БараБука” – зосередилася лише на дитячій і підлітковій літературі. Стипендіатка програми “Краків – місто літератури ЮНЕСКО”.

“Війна – це тло, знайоме всім маленьким українцям. Вона є такою і в книжці. Натомість увагу дітей старшого дошкільного і молодшого шкільного віку акцентовано на тому, що становить самий сенс життя, – дружбі, любові, турботі, надії, розумінні, взаємопідтримці, людяності”, – додає “Казкарка”. 

Ілюстрація з книжки “Муркиця загубилася”. Фото: “Казкарка”

У середу, 1 березня, у Кракові для дітей віком від шести до дев’яти років відбудуться читання книжки “Муркиця загубилася” з авторкою Ольгою Купріян. Також на них чекає творчий майстер-клас із виготовлення пластилінових героїв книги – котиків-муркотиків.

Захід заплановано на 18:00 у приміщенні Meeting Point (Rajska 12). 

Нагадаємо, що 21 лютого на телеканалі MTV відбулася прем’єра документальної стрічки “Не залишай мене позаду: історії виживання молодих українців”, що присвячена життю українських підлітків під час війни.

За словами режисера, фільм спрямований на те, щоб привернути увагу всього світу до групи людей, які часто губляться у висвітленні цієї війни, – до молодих біженців.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter