“Може вплинути на таємних свідків”: кримського політв’язня Ансара Османова залишили у СІЗО ще на півтора місяця

Дата: 24 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Активіста громадянського об’єднання “Кримська солідарність” Ансара Османова залишили у СІЗО до середини серпня.

Про це повідомила “Кримська солідарність” з посиланням на його адвоката Едема Семедляєва.

Політв’язня затримали у лютому 2022 року та інкримінують спробу захоплення влади та участь у діяльності ісламської політичної партії “Хізб ут-Тахрір”, забороненої в Росії та тимчасово окупованому Криму, але легальній на всій території України. 

Як пояснив захисник Семедляєв, зараз в Османова завершилося попереднє слідство. Увесь цей час він перебував під вартою, проте незаконний “Севастопольський міський суд” вирішив, що обвинувачений все ще становить небезпеку для двох прихованих свідків ФСБ, яких ні він, ні адвокати не знають, і “може втекти”.

“Ми в черговий раз заявляли суду, що обставини сильно змінилися, що зібрані докази знаходяться у ФСБ, і у цій кримінальній справі проходять два приховані свідки, яких ми з Ансаром не знаємо. Тому він не зможе ні на кого чинити тиск“, – зазначив Едем Семедляєв.

Він також підкреслив, що справа Ансара Османова є частиною низки політично вмотивованих справ, які російські правоохоронці порушують проти кримських татар уже вісім років.

“ФСБ достатньо підкинутих книг, щоб звинуватити людину у таких злочинах, як тероризм, захоплення влади у Росії. При цьому ніхто не знаходить ні зброї, ні вибухівки. Дивно, що в ядерній державі з такими силовими структурами бояться, що кримські татари можуть захопити владу, чого вони, в принципі, ніколи не зроблять, навіть якщо зберуться всі разом”, — прокоментував Семедляєв.

Адвокат додав, що Османов та інші кримські татари, які проходять у політично вмотивованих справах, дякують усім, хто не залишається осторонь і підтримує їхні родини.

Обвинувачений кримський татарин Ансар Османов – мешканець Бахчисарайського району, батько п’ятьох дітей. Чоловік заробляв на життя тим, що робив сувеніри з дерева.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter