МОЗ відкриє у Пущі Водиці відділення для лікування посттравматичного синдрому у ветеранів

Дата: 25 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

На базі Українського госпіталю для воїнів-інтернаціоналістів “Лісова поляна” Міністерство охорони здоров’я планує відкрити відділення для лікування посттравматичного стресового розладу (ПТСР) у ветеранів війни та членів їхніх родин.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Міністерство планує розширити профіль свого закладу, який наразі надає медичні послуги воїнам-інтернаціоналістам.

Лікування тут буде доступним для всіх категорій ветеранів – і афганців, і ветеранів АТО, членів їхніх сімей та людей, які постраждали внаслідок військових дій.

Форма власності закладу не змінюватиметься і не йдеться про його закриття.

Найближчим часом оголосять конкурс на посаду керівника закладу, завданням якого буде покращити якість надання допомоги ветеранам.

У госпіталі планують покращити якість психологічної меддопомоги.

Адже наразі близько 40% усіх пацієнтів госпіталю лікують порушення психіки, поведінки та захворювання нервової системи. Але там немає жодного психолога або психотерапевта.

До роботи у додатковому відділенні залучатимуть високопрофесійних фахівців, навколо яких у майбутньому буде формуватися навчально-практичний центр для спеціалістів з регіонів.

Тут обіцяють впровадити сучасні світові практики організації супроводу пацієнтів: від лікування до реабілітації та підтримки після повернення у громаду.

Посттравматичний стресовий розлад (ПТСР) виникає внаслідок психотравмуючих подій. Світова статистика свідчить, що від 11% до 30% ветеранів з різних країн світу стикаються з цим розладом.

Достовірна статистика для України відсутня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter