МОЗ: Росіяни пошкодили понад сотню лікарень, сім зруйнували повністю

Дата: 14 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Від початку війни в Україні російські військові пошкодили 104 лікарні, з яких сім уже не підлягають відновленню. 

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Обстріляна російськими окупантами карета швидкої в Ізюмі на Харківщині. Фото: фейсбук-сторінка начальника управління молоді та спорту Ізюмської міськради Максима Стрельника

Окупанти також обстріляли за цей час 34 машини екстреної медичної допомоги. 

Попри це, за словами Ляшка, система охорони здоров’я працює і продовжує рятувати життя українців, зокрема й з допомогою іноземних лікарів, які прибули до нашої країни. Серед них п’ять хірургів, два анестезіологи, троє лікарів загальної практики, двоє педіатрів та стільки ж лікарів-психіатрів, шестеро медсестер та медбратів і 13 парамедиків.

“Ще 1900 зареєструвалися на сайті МОЗ і готуються до приїзду на допомогу”, – зазначив міністр. 

Наслідки обстрілу пологового будинку в Маріуполі. Фото: Evgeniy Maloletka

Від початку війни МОЗ серед іншого також врегулювало питання супроводу отриманої гуманітарної допомоги, яку нині вже отримали в розмірі 479 мільйонів гривень, а також спростило обіг в країні препарату реміфентаніл, який використовують як знеболювальний засіб.

Ще тиждень тому Ляшко повідомляв, що внаслідок дій російських загарбників в Україні з ладу виведені 34 лікарні. 

Нагадаємо, що покази полонених російських окупантів свідчать про те, що Росія готувала жорстоке та цинічне вторгнення в Україну з порушенням правил війни, зокрема з бомбардуванням мирних міст і руйнуванням цивільної інфраструктури. 

Українські громадські та урядові організації зафіксували вже всі типи воєнних злочинів з боку Росії. Їхні приклади ZMINA збирає тут, а також за тегами міжнародні злочини та #PutinWarCrimes.

Фотографія обкладинки: ДСНС

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter