МОЗ планує продовжити карантин до 12 травня

Дата: 21 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство охорони здоров’я  готує подання про продовження карантину в Україні.

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі 24 каналу.

“Карантин у нас закінчується орієнтовно 24 квітня, тому зараз ми готуємо подання головного санітарного лікаря України до міністра охорони здоров’я, щоб він ініціював перед Кабінетом Міністрів України продовження карантину. Надалі на засіданні уряду будуть розглянуті питання щодо певних сфер. І саме уряд ухвалює ті чи інші рішення щодо пом’якшення або жорсткішого карантину в певній сфері. Тому почекаймо середи, коли буде засідання Кабінету Міністрів України”, – сказав Ляшко. 

За словами головного санітарного лікаря, карантин допоміг сповільнити коронавірус в Україні. У МОЗ наголосили, що хочуть пом’якшити деякі карантинні норми, щоб люди могли більше рухатись, а також розблокувати деякі сфери економіки. 

Згодом очільник МОЗ Максим Степанов під час брифінгу повідомив, що карантин планують подовжити до 12 травня. Міністерство планує дозволити відвідувати парки, музеї та бібліотеки, але з чітким дотриманням соціальної дистанції, температурним скринінгом та використанням масок. 

21.04.2020 |Онлайн-брифінг щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції

Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова

Опубліковано Міністерство охорони здоров'я України Понеділок, 20 квітня 2020 р.

Нагадаємо, що із 6 квітня уряд посилив карантин по всій Україні. За цей час поліція намагалася притягнути за порушення карантину сотні осіб, однак суди в 90% випадків стають на бік українців, коли розглядають подібні справи. Так, наприклад, суд не оштрафував чоловіка за відсутність маски, бо держава мала забезпечити його нею за законом.

За час введення карантину уряд вже запровадив чимало обмежень, а тому ZMINA розібралася, які саме дії загрожують вам штрафом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter