Монастирський говорить, що більшість повідомлень про псевдомінування надходить з Росії, Білорусі та ОРДЛО

Дата: 16 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Майже абсолютна більшість неправдивих повідомлень про замінування, що останнім часом почастішали в Україні, надходять з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, Росії та Білорусі.

Про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив під час спеціального телемарафону до Дня єднання. 

Денис Монастирський. Фото: МВС

За словами очільника МВС, з початку поточного року повідомлень про псевдомінування було більше, ніж за весь минулий рік. 

“Про що це говорить? Так, це елемент зброї в руках агресора. Я кажу про це, базуючись на даних, що майже абсолютна більшість цих повідомлень сьогодні надходить з території ОРДЛО, Російської Федерації та Республіки Білорусь. Абсолютна більшість, 100% з цих повідомлень не підтвердилися. Але нам з вами треба розуміти це і бути готовими, що наш звичний режим та звична робота можуть бути потурбовані такими заявами”, – сказав Монастирський та додав, що українцям треба навчитися жити з такими викликами й надалі. 

Наприкінці січня через псевдомінування навчальні заклади перевели на дистанційку, зокрема, у Миколаєві, Черкасах, Бердянську та Кривому Розі. 

У Кривому Розі невдовзі правоохоронці затримали псевдомінера, який виявився студентом місцевого коледжу. Він, як переконують слідчі, замовив “послугу” в адміністратора одного з російських закритих телеграм-чатів, що керується спецслужбами РФ.

Нагадаємо, що торік в Україні посилили покарання для “телефонних мінерів”. Тим, хто повідомляє про фальшиве мінування критично важливих об’єктів інфраструктури, закладів охорони здоров’я або закладів освіти, тепер загрожує позбавлення волі від чотирьох до восьми років. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter