МОН запустило всеукраїнське опитування щодо якості освіти: долучитися можуть викладачі, батьки та діти

Дата: 28 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство освіти і науки оголосило старт всеукраїнського опитування, в якому можуть узяти участь викладачі, батьки та діти, щоб висловити свої думки щодо якості освіти.

Про це йдеться на сайті МОН.

Фото: Слово і Діло

У МОН кажуть, що опитування дає можливість поділитися своїми поглядами на проблеми в освітній системі, які потребують негайного розв’язання, а також висловити свою думку про рівень задоволення якістю навчання.

“Основа ефективних управлінських рішень – це якісні дані. Важливо, щоб уряд й освітяни були в одній системі координат. Саме тому запускаємо національне опитування для батьків, дітей і вчителів, щоб дізнатися фідбек про систему освіти. Опитування допоможе отримати якісну інформацію про те, що відбувається у сфері освіти, пріоритезувати наші дії та спланувати наступний рік роботи”, – зазначив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Участь у цьому опитуванні можуть узяти:

  • батьки дошкільнят;
  • школярі та їхні батьки;
  • студенти професійно-технічних закладів та їхні батьки;
  • студенти вищих навчальних закладів та їхні батьки;
  • всі інші дорослі громадяни України.

Опитування триватиме 10 днів і долучитися до нього можна за наданим посиланням.

Нагадаємо, що цьогоріч вступники вперше зможуть отримати державний грант для оплати контракту в університеті через застосунок “Дія”. Щорічно під час навчання студентам, які отримають гранти, надаватимуть від 15 тисяч гривень. Ці гранти будуть доступні у всіх державних та комунальних університетах, а також у приватних закладах, за умови, що вони мають відповідні угоди з Міністерством освіти і науки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter