Молодь з окупованих територій вивезли до волгоградського військового табору

Дата: 18 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Понад 300 підлітків з окупованих регіонів вивезли до Волгограда для участі у зміні “Час юних героїв” військовому таборі “Воїн”.

Про це ZMINA дізналася з російських та окупаційних ресурсів.

Фото: пресслужба волгоградського центру “Воїн”

За інформацією представників табору, з окупованих регіонів Запорізької області до них мають привезти 44 підлітків, з Херсонської – 59, з Донецької – 13, а за Луганської – 91.

Впродовж 21 дня російські інструктори будуть навчати молодь військово-ужитковим навичкам – вогневої, тактичної, інженерної підготовки, організації зв’язку, управлінням БПЛА, наданням першої допомоги.

Їх також долучать до участі у патріотичних заходах та навчатимуть “вітчизняній історії”. Також для них проводяться заняття з національної безпеки.

Як пишуть російські медіа, підліткам з захоплених територій перебування у військовому таборі нібито “до вподоби”. 

“Мені сподобалося, бо це військово-патріотичний табір, а я збираюся вступати до військового училища. Знання, отримані тут, мені допоможуть досягти мети”, – наводять вони цитату буцімто курсантки із Херсонської області Валерії.

За інформацією росЗМІ, ініціаторами створення цього військово-патріотичного центру виступили перший заступник керівника Адміністрації Президента РФ Сергій Кирієнко та заступник Голови Уряду РФ, повноважний представник Президента РФ у Далекосхідному федеральному окрузі Юрій Трутнєв. У вересні 2022 року цю ідею підтримав президент Росії Володимир Путін.

До травня 2023 року регіональні філії центру відкрилися у 12 суб’єктах Росії. У них молодь РФ та окупованих територій у віці 14-35 років, включаючи школярів та студентів, навчають за вісьмома військово-прикладними напрямками.

Нагадаємо, що раніше Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець вже звернувся до міжнародної спільноти з проханням брати активну участь у роботі з повернення усіх депортованих росіянами українських дітей. На думку Омбудсмана, для керівництва Росії українські діти – це як ресурс для своєї армії.

За словами юристки Регіонального центру прав людини Катерини Рашевської підлітків відправляють до військових таборів на кшталт волгоградського “Воїна”, для того, щоб вони “присягнули на лояльність окупаційній державі”.

“Продемонстрували, що вони тепер росіяни й у майбутньому будуть готові поповнити лави її збройних сил”, – пояснює вона.

Експертка також зауважила, що перевиховання молоді вписано в чітку політику Російської Федерації і його здійснюють органи різних рівнів – федеральні, регіональні, окупаційні й навіть українські колаборанти. Це є комплексом заходів, спрямованих на мілітаризацію та політичну індоктринацію українських дітей як через формальну, так і неформальну освіту. Така тактика працює як на тимчасово окупованій території, так і на територіях Російської Федерації і Республіки Білорусь.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter