Модельєрка Донателла Версаче розкритикувала італійський уряд за дискримінаційну політику щодо ЛГБТ-людей

Дата: 27 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Італійська модельєрка Донателла Версаче розкритикувала італійський уряд за дискримінаційну політику щодо ЛГБТ-спільноти країни. У своїй промові, присвяченій її покійному брату Джанні Версаче, вона звернула увагу на нещодавні зміни, згідно з якими в Італії батьками дитини офіційно визнаватимуть лише біологічних матір і батька.

Про це повідомляє Associated Press.

Фото: Антоніо Каланні

“Наш уряд намагається відібрати в людей право жити так, як вони хочуть. Ми повинні боротися за свободу в той час, коли трансгендерні люди страждають від насильства, коли діти одностатевих пар не вважаються їхніми дітьми, коли голоси меншин придушують новими законами”, – заявила Версаче під час церемонії нагородження в “Ла Скала”, де вона отримала гуманітарну нагороду.

Версаче також згадала, як її брат Джанні зробив камінг-аут як гей.

“Для мене це нічого не змінило. Я любила його, і мені було байдуже, кого він любить”, – сказала модельєрка.

Її промову підтримали ЛГБТ-активісти, закликавши представників індустрії моди брати приклад з Версаче.

“Донателла Версаче була першою людиною в Італії, яка так ясно і відверто висловилася перед гомофобною політикою уряду. Вона – одне з найважливіших імен у моді, і я запрошую інших брати з неї приклад”, – сказав один з активістів Франко Гріліні.

Тим часом італійська партія, яка виступає за права ЛГБТ в Італії, закликала модельєрку підтримати їхню кампанію за проведення референдуму про одностатеві шлюби в Італії. Зараз у країні доступні цивільні партнерства.

Нагадаємо, що в липні в Італії вже почали прибирати ім’я небіологічної матері у свідоцтвах про народження дітей, які народилися в лесбійських парах.

Це негативно вплинуло на сотні одностатевих пар з дітьми, оскільки їх позбавляють низки прав, що стосуються опіки над дітьми. Приміром, матері не зможуть забрати дитину зі школи без письмового дозволу своєї партнерки, яка є біологічною матірʼю.

За відсутності визнання батьківських прав за одним з партнерів в одностатевій родині небіологічні мати чи батько дитини повинні пройти через процес усиновлення, щоб встановити батьківські права. Це може тривати багато років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter