Міжнародний кримінальний суд розслідуватиме масовану російську ракетну атаку по Україні

Дата: 11 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Міжнародний кримінальний суд має намір провести розслідування масованої ракетної атаки, яку військові РФ вчинили 10 жовтня по території України. 

Про це повідомив прокурор міжнародного кримінального суду Карім Хан у коментарі CNN.

Документування воєнних злочинів представниками Міжнародного кримінального суду. Фото: Reuters

“Міжнародне право забезпечить покарання винних і всіх тих, хто за допомогою зброї та ракет здатний налякати найуразливіших”, – сказав Хан.

За його словами, закон може бути не таким сильним, як би хотілося багатьом, але він і не такий слабкий, як багато хто думає.

“Співробітники мого офісу минулої ночі були в бункерах разом з багатьма іншими цивільними. Українські діти, жінки та чоловіки. Це питання, яке стосується питань моралі, питань прав і питань емпатії та людяності. Ми повинні бути там, щоб докопатися до істини”, – наголосив Хан. 

Раніше ZMINA писала, що російська армія вночі та зранку 10 жовтня завдала масованого ракетного удару по багатьох регіонах України, зокрема Києву та Київщині, Запоріжжі, Полтавщині, Дніпру та Дніпропетровщині, Львову, Миколаєву, Тернополю та Хмельницькому, Житомирщині та Сумщині, Прикарпаттю. Є загиблі та потерпілі.

Нагадаємо, що у вересні Верховна Рада ухвалила закон щодо вдосконалення співробітництва з Міжнародним кримінальним судом під час проведення процесуальних дій на території України стосовно розслідування воєнних злочинів, скоєних Росією.

Відомо, що Міжнародний кримінальний суд зібрав уже тисячі доказів воєнних злочинів Росії в Україні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter