Міжнародна федерація хокею на рік дискваліфікувала українського форварда через расистський жест

Дата: 22 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Міжнародна федерація хокею з шайбою (IIHF) дискваліфікувала на рік форварда “Кременчука” Андрія Денискіна, який показав расистський жест гравцю “Донбасу” Джейлену Смереку. 

Про це повідомила пресслужба організації. 

Фото: XSport

Випадок, через який дискваліфікували спортсмена, стався під час матчу 26 вересня минулого року. Денискін зімітував перед темношкірим хокеїстом, як відкриває та відкушує банан. Після цього дисциплінарний комітет Федерації хокею України ухвалив вердикт щодо покарання хокеїста: його дискваліфікували на 13 матчів. Уже 19 листопада 2021 року  хокеїст повернувся до змагань. 

Водночас міжнародна спільнота засудила таке рішення. Тож комітет з етики IIHF окремо розглянув інцидент та відсторонив українського хокеїста від змагань під егідою федерації, зокрема й товариських зустрічей, на один рік. 

“Расистським жестам, коментарям та іншим діям не місце в хокеї і деінде. Дії Денискіна неприпустимі. Він уже відбув усунення, але комісія вирішила, що потрібна ще одна дискваліфікація”, – прокоментував президент IIHF Люк Тардіф. 

Сам Денискін визнав, що його дії були неправильними, і заявив, що особисто декілька разів вибачився перед Смереком. За його словами, щойно гра закінчилася, він пішов у роздягальню “Донбасу”, де перепросив у хокеїста і вони потиснули один одному руки. 

Нагадаємо, що організація “Футбол проти расизму в Європі” (FARE) рекомендувала нападнику клубу “Динамо” та збірної України з футболу Артему Бєсєдіну пройти освітній курс про різноманітність через його гомофобну заяву. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter