Мітинг Трампа в Нью-Йорку зазнав критики через расистські та непристойні висловлювання

Дата: 28 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Мітинг кандидата на посаду президента США Дональда Трампа в “Медісон-сквер-гарден” засудили за расистські висловлювання та непристойність. На заході лунали заяви, зокрема, що Пуерто-Рико є “островом сміття”, а віцепрезидентку Камалу Гарріс зневажливо називали “антихристкою”, “людиною з низьким рівнем IQ” та “повією”.

Про це пише hromadske з посиланням на такі видання, як Politico та Associated Press.

Фото: Angelina Katsanis / POLITICO

Найбільшу критику спричинили слова стендап-коміка Тоні Хінчкліффа, який стверджував, що латиноамериканці “мають пристрасть до розширення родин”, а Пуерто-Рико, територію США в Карибському басейні, він назвав “сміттєвим островом, що плаває”.

Хінчкліфф відкривав мітинг виступом, насиченим образливими коментарями щодо латиноамериканців, афроамериканців та інших груп, які кампанія Трампа прагне залучити на підтримку республіканця.

Його слова розкритикували як у Демократичній, так і в Республіканській партії США. Республіканка Марія Ельвіра Салазар заявила в соцмережах, що їй огидна расистська риторика Хінчкліффа, яка “не відбиває цінностей Республіканської партії”. Сенатор Рік Скотт назвав ці вислови “несмішними” та “хибними”. Конгресмен Ентоні Д’Еспозіто зазначив, що “єдине, що є “сміттям”, – це поганий гумор”.

Після шквалу критики представники кампанії Трампа дистанціювалися від жартів Хінчкліффа, заявивши, що вони нібито “не відбивають поглядів” кандидата на посаду президента.

Однак, як зазначають західні медіа, цими жартами мітинг не обмежився. Давній друг Трампа Девід Рем назвав Гарріс “антихристкою” і “дияволом”. Бізнесмен Грант Кардоне заявив присутнім, що Гарріс “разом зі своїми сутенерами зруйнує країну”.

Колишній мер Нью-Йорка та ексадвокат Трампа Руді Джуліані стверджував, що Гарріс начебто підтримувала “терористів” у конфлікті між Ізраїлем та Палестиною. Колишній ведучий Fox News Такер Карлсон зневажливо відгукнувся про Гарріс, назвавши її “людиною з низьким рівнем інтелекту”.

Деякі демократи у відповідь схарактеризували Трампа як “фашиста”, а його мітинг порівняли з пронацистською подією, що відбувалася в “Медісон-сквер-гарден” у лютому 1939 року. Зокрема, Гілларі Клінтон, колишня опонентка Трампа на виборах 2016 року, заявила, що цей мітинг справді нагадує відтворення події 1939 року.

Кілька промовців на мітингу своєю чергою критикували Клінтон. Один з них, радіоведучий Сід Розенберг, назвав її “хворою с**кою”, а демократів – “антисемітами та негідниками”.

На заходах Трампа також активно продаються футболки з образливими написами на адресу Камали Гарріс. Один з популярних варіантів – “Joe and the Hoe і Gotta Go” (“Джо та мотика мають піти”).

Нагадаємо, що нове дослідження, яке провів Центр протидії цифровій ненависті (Centre for Countering Digital Hate), виявило, що інстаграм не видаляє до 93% образливих коментарів, спрямованих проти американських політикинь. Більшість із них містять гендерно зумовлені образи.

Дослідження охопило аналіз тисячі коментарів, що містили ознаки расизму, сексизму і кібернасильства на сторінках десяти найвідоміших політикинь від Республіканської та Демократичної партій США.

Серед них були такі відомі постаті, як віцепрезидентка Камала Гарріс, колишня спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, членкині палати представників США Александрія Окасіо-Кортез, Анна-Пауліна Луна та Жасмін Крокетт, сенаторка Елізабет Воррен, а також представниці Республіканської партії Марджорі Тейлор ГрінМарія-Ельвіра СалазарЛорен Боберт, сенаторка Марша Блекберн.

Результати дослідження показали, що близько 77% коментарів містили гендерні образи, зокрема такі слова, як “с*чка”, “зґвалтування” і “повія”. Деякі з них також містили висловлювання на кшталт “Сподіваюся, хтось залишить тебе вмирати в канаві”, “Вона звучала б краще з кляпом у роті”, “Ти злобна с*ка, диявол зарезервував для тебе місце в пеклі”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter