Міську раду Риму оштрафували за вказування на похованнях ембріонів імен жінок, що перервали вагітність

Дата: 23 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Італійська служба захисту конфіденційності оштрафувала міську раду Риму й агентство з питань кладовищ на понад 400 тисяч євро за те, що вони розміщували імена жінок, які перервали вагітність, на похованнях абортованих ембріонів.

Про це повідомляє видання “Reuters”.

Ілюстративне зображення. Фото: Pinterest

У 2020 році група жінок, які перервали вагітність, знайшли таблички зі своїми іменами на місці поховання на цвинтарі Фламініо-Пріма Порта в Римі. Вони подали скарги до суду, стверджуючи, що така практика є порушенням їхнього права на приватне життя.

Після цього Служба захисту конфіденційності наказала місцевим органам охорони здоров’я припинити вказувати особисті дані жінок у похоронних документах і медичних свідоцтвах про абортованих ембріонів, назвавши це “незаконним розголошенням”.

В Італії аборти дозволені з 1978 року, однак у суспільстві досі залишаються суперечки з цього приводу. У багатьох державних лікарнях ця процедура практично неможлива через велику кількість лікарів, що відмовляються її робити.

Місцевій адміністрації Риму одразу повідомили про штраф, а в листопаді місто змінило свої правила: тепер поховання абортованих ембріонів відзначають анонімними кодами, а не іменами матерів.

Група захисту прав жінок Differenza Donna, яка подала до суду на Рим, вважає штраф значною перемогою.

“Немає жодної логіки чи юридичної причини для розміщення на могилах ярлика з ім’ям і прізвищем жінки, яка все ще жива”, – зазначила юристка групи Іларія Бояно

Нагадаємо, що суд у Великій Британії відправив до вʼязниці 44-річну матір трьох дітей за те, що вона перервала вагітність після дозволеного законодавством терміну.  

Так, жінка звернулася до Британської консультативної служби з питань вагітності (BPAS) під час карантину у 2020 році. Дзвінок зафіксували 6 травня, на основі відповідей жінки про її вагітність консультаційна служба зробила висновок, що вона була лише на сьомому тижні вагітності. Тому в рамках урядової програми “Таблетки поштою”, їй надіслали таблетки для аборту.

Однак 11 травня о 18:39 на номер екстреної допомоги 999 надійшов дзвінок, що у жінки почалися пологи. Під час телефонної розмови народилася дитина. Немовля визнали мертвонародженим.

Експертиза встановила, що дитина з‘явилася на світ на терміні вагітності від 32 до 34 тижнів (7–8 місяців), а причиною смерті було вживання матір’ю таблеток для аборту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter