“Миротворець” оприлюднив новий список з персональними даними іноземних журналістів

Дата: 24 Травня 2016
A+ A- Підписатися

Сторінка “Миротворець” оприлюднив новий список іноземних журналістів, які, як вважають автори сайту, співпрацюють з Росією.

Про це повідомляє сайт проекту.

“Ми довго не могли зважитися, і все-таки зважилися на це. Публікуємо черговий список акредитованих іноземних журналістів, які співпрацюють з країною-агресором, яка фінансує міжнародний тероризм і окупувала частину територій України”, – йдеться у повідомленні.

Список містить дані про 293 людини, в тому числі 4 українських журналістів. У переліку вказані також поштові адреси і номери телефонів.

Нагадаємо, сайт “Миротворець” опинився в центрі скандалу 10 травня, коли опублікував у відкритому доступі списки працівників ЗМІ, які отримували акредитацію у “ДНР”. Там містилися персональні дані журналістів BBC, Reuters, AFP, The Independent, Ceska televize, CNN, Bloomberg, Aljazeera, AP, Liberation, ИТАР-ТАСС, RT та інших ЗМІ.

Після шквалу критики з боку журналістів та правозахисників, а також після відкриття проти волонтерів сайту кримінальної справи, керівники “Миротворця” заявили про закриття проекту. 

Згодом ресурс відновив свою роботу, оновивши список журналістів новими іменами. 

Глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський вважає, що публікація даних іноземних журналістів, які працювали на окупованому Донбасі і отримали акредитацію невизнаної тамтешньої влади, зашкодить репутації України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter