МІПЛ увійшла до короткого списку премії Emerging Europe Awards 2023

Дата: 30 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Цьогоріч номінантами премії Emerging Europe Awards 2023 стало чимало представників України. Наразі розпочалося відкрите онлайн-голосування, яке триватиме до 7 травня. За його результатами з трьох номінантів у кожній з категорій оберуть переможця.

Про це повідомляє видання “Детектор медіа”.

Джерело: “Детектор медіа”

Emerging Europe Awards – частина програми Emerging Europe, яка має продемонструвати та відзначити видатні ініціативи розвитку в Європі, а також прогресивну роботу організацій та окремих осіб, які зробили значний внесок в успіх регіону. Місія програми полягає в сприянні соціальному, економічному та демократичному зростанню у 23 країнах Європи. 

Нагорода охоплює різні сфери життя, раніше її отримували такі відомі особистості як режисерка Агнєшка Холланд або колишній міністр закордонних справ Великої Британії Малкольм Рінкінд. Минулого року премію отримав український проєкт “Дія”.

Цього разу до шорт-листа Emerging Europe Awards потрапило багато представників України.

Номінантами премії в категорії Media Freedom and Responsible Reporting стали об’єднання українських піарників PR Army та видання The Kyiv Independent.

У категорії Health and Social Care (Ініціатива року щодо охорони здоров’я та соціальної допомоги) номіновано київське кафе Sunshine Cafe, де працюють люди з інвалідністю.

У категорії Artistic Achievement (Досягнення в мистецтві) номінована українська письменниця, поетеса й сценаристка Любов Якимчук за збірку “Абрикоси Донбасу” й вірш “Молитва”.

У категорії Young Influencer Україну представляє очільниця ГО “Молоді лідерки миробудування” Анна Попсуй, а в категорії Female Business Leader – колишня велоперегонниця, нині бізнесвумен Альона Андрук.

Також до короткого списку премії потрапили представники та представниці українського бізнесу: 

  • фундація Energy Act for Ukraine (категорія Green Energy),
  • програма Export Academy від Офісу з розвитку підприємництва та експорту (категорія People-First Economy),
  • міжнародна консалтингова ІТ-компанія Sigma Software (категорія Global Champion),
  • українсько-польський проєкт Diia.pl.
  • додаток mObywatel (у категорії Modern and Future-Proof Policymaking).

Серед номінантів в категорії “Демократія і верховенство права” також  українська правозахисна організація Медійна ініціатива за права людини (МІПЛ).

Це неурядова організація, створена у вересні 2016 року, яка покликана поєднати інформування, аналітику та адвокаційні активності аби виявляти та реагувати на порушення прав людини в умовах російської збройної агресії проти України. МІПЛ є учасницею коаліції “Україна. 5 ранку”.

“Я без поняття, як це сталося і хто нас номінував – ми дізналися про це з листа організаторів. Але нагорода хороша, там багато достойних номінантів у різних категоріях, серед яких достатньо українців і українок, і зовсім немає росіян”,написала координаторка МІПЛ Ольга Решетилова.

На думку Решетилової, нагорода допоможе зробити ще більш видимими для світу зусилля українських правозахисників із документування злочинів Росії та притягнення винних до відповідальності.

Долучитися до голосування можна за посиланням.

Нагадаємо, у грудні минулого року, Ольга Решетилова та Медійна ініціатива за права людини (МІПЛ) отримали нагороду посольства Королівства Нідерландів в Україні “Тюльпан прав людини” за видатні досягнення в боротьбі за права людини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter