Мінветеранів розповіло про фінансування програм після змін до держбюджету

Дата: 17 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Після змін до Державного бюджету 13 квітня 2020 року на позачерговому засіданні Верховної Ради вдалося зберегти фінансування основних програм Міністерства в справах ветеранів.

Про це повідомляє пресслужба відомства. 

Станом на 1 січня 2020 року бюджет Міністерства в справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб становив 2,46 млрд грн. Після роз’єднання міністерства бюджет було розділено на два окремих.

Отже, бюджет Мінветеранів становить більш ніж 987 мільйонів гривень, а бюджет Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій – 1,29 млрд грн.

Понад 246 млн грн передбачено на заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, на санаторно-курортне лікування постраждалих учасників Революції гідності, учасників АТО / ООС. У міністерстві кажуть, що це дасть можливість, зокрема, 6 тисячам ветеранів війни пройти психологічну реабілітацію, майже 4 тисячам ветеранів – соціальну та професійну адаптацію, забезпечити санаторно-курортним лікуванням більш ніж 8 тисяч ветеранів та профінансувати утримання центрів соціально-психологічної реабілітації.

Понад 305 млн грн субвенції отримають місцеві бюджети на виплату грошової компенсації членам сімей загиблих АТО / ООС та людям з інвалідністю внаслідок війни І–ІІ групи за урядовою постановою №719. Ці кошти підуть на розв’язання житлових питань такої категорії громадян.

Понад 248 млн грн субвенції отримають місцеві органи самоврядування на виплату грошової компенсації за належні житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які мають інвалідність унаслідок російсько-української війни ІІІ групи, або учасників бойових дій. Ці кошти передбачено урядовою постановою №280.

Понад 7 млн грн субвенції отримають як грошову компенсацію члени сімей загиблих та люди з інвалідністю внаслідок російсько-української війни І–ІІ групи з-поміж учасників Революції гідності.

Повідомляється про скорочення фінансування проєктів і програм громадських організацій та житлових програм для учасників бойових дій в Афганістані на суму 150 мільйонів гривень.

Міністерство запевняє, що після завершення коронавірусної пандемії домагатиметься повернення обсягів фінансування цих програм.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter