На обліку в Мінсоцполітики вже майже 1,8 млн переселенців

Дата: 14 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Міністерство соціальної політики України поставило на облік 1 млн 783 тис. 900 переселенців, або 1 млн 444 тис. 165 сімей з Донбасу і Криму.

Як  повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, такі дані станом на 13 червня надали структурні підрозділи соціального захисту населення обласних адміністрацій та Київської міської адміністрацій.

Як зазначили в прес-службі, 880 тис. 64 сім’ї звернулися за призначенням допомоги, 820 тис. 325 сім’ям така допомога була призначена.

Загалом з початку поточного року отримувачам допомоги профінансовано 1 млн 416 тис. 106 гривень.

Нагадаємо, на початку червня правозахисники критикували зміни до урядової постанови №509, через яку переселенці мали труднощі з отриманням пенсій та соціальних виплат.

10 червня правозахисники запросили на акцію під Кабмін небайдужих вимагати від уряду не порушувати права переселенців. Правозахисники обурювалися постановою №637, оскільки вона започатковує дискримінаційні процеси стосовно переселенців. Одна з критичних норм, за їх словами, змушує людину у триденний термін засвідчити свою фізичну присутність, якщо до неї прийшли з перевіркою фактичного місця проживання.

10 червня президент України Петро Порошенко підписав законопроект зі змінами до Трудового кодексу. Відповідно до них роботодавці зобов’язані наймати внутрішніх переселенців на роботу без випробувального терміну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter