Мінреінтеграції до 1 червня має розробити план дій Нацстратегії з деокупації та реінтеграції Криму

Дата: 01 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Мінреінтеграції в співпраці з державними органами влади до 1 червня має подати Кабінету Міністрів на затвердження план дій з виконання Національної стратегії з деокупації та реінтеграції Криму. 

Про це повідомив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ігор Яременко під час онлайн-обговорення “Гуманітарні аспекти “Кримської Стратегії”, повідомляє кореспондент видання ZMINA

Відповідне доручення дав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

“Стратегія – це чіткий сигнал про те, що питання тимчасової окупації Криму не закрите, як на цьому наполягає Росія. Це питання залишається на порядку денному, і його потрібно вирішувати. А вирішення цього питання полягає в деокупації півострова та реінтеграції його в конституційний простір України”, – сказав заступник міністра. 

За його словами, значна частина стратегії стосуватиметься компетенції Мінреінтеграції, утім відомство очікує на фахову та активну залученість міністерств і відомств. 

Нагадаємо, 24 березня президент Володимир Зеленський видав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони “Про Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя”.

Національна стратегія з деокупації та реінтеграції Криму – це обов’язковий рамковий документ, який розкриває політичну позицію держави України щодо деокупації частини її території.

Цей документ, зокрема, фіксує, що Україна запроваджує заходи у сфері перехідного правосуддя. Мова йде про відшкодування шкоди, заподіяної у зв’язку зі збройною агресією Росії, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією території України. Також заходи запроваджуються у сферах захисту та відновлення порушених прав, притягнення до відповідальності винних осіб, забезпечення права на правду про збройний конфлікт, недопущення виникнення збройного конфлікту в майбутньому.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter