Міноборони: Українські військові знищили вже понад 11 тисяч російських окупантів

Дата: 06 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Загальні бойові втрати Росії внаслідок вторгнення в Україну в особовому складі орієнтовно становлять понад 11 тисяч осіб.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України. 

Фото: Sergey Kozlov/EPA

Українські військові також знищили: 

  • 285 танків;
  • 985 ББМ;
  • 109 артилерійських систем;
  • 50 РСЗВ;
  • 21 одиницю засобів ППО;
  • 44 літаки;
  • 48 гелікоптерів;
  • 447 одиниць автомобільної техніки;
  • 2 легкі швидкісні катери;
  • 60 цистерн з ППМ;
  • 4 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Ворог, незважаючи на значні втрати, сотнями кидає в бій прихильників “русского міра”, зазначають у Міноборони. Так, лише за минулу добу до центральної міської лікарні населеного пункту Брянка на Луганщині з передових позицій доставили понад 650 поранених окупантів у важкому стані з осколковими пораненнями, відірваними кінцівками ніг та рук. 

“Через відсутність в лікарні вільних місць, окупанти, які отримали незначні тілесні ушкодження (контузії, легкі поранення) навіть не приймаються до медичного закладу. Після надання першої медичної допомоги їх у супроводі озброєного конвою з-поміж регулярних військ Збройних сил РФ переміщують на лінію бойового зіткнення для ведення подальших бойових дій у якості “гарматного м’яса”. Відомо, що особовий склад 6-го окремого мотострілецького полку наляканий та деморалізований, шукає шляхи до дезертирства”, – говорять українські захисники. 

У Генштабі ЗСУ також розповіли, що по завершенню десятої доби війни Росія продовжує наступальну операцію, зосереджуючи основні зусилля на оточенні Києва, Харкова, Миколаєва, на виході на адміністративних кордонах в Луганській та Донецькій областях, а також на створенні сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом. 

Окрім цього, до нанесення авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури у Київській та Житомирській областях залучали літаки Су-35, Су-34, Су-25 з аеродромів Барановичі, Лунинець та Ліда у Білорусі. Крім того, бомбардувальники Су-34 з аеродрому Бутурліновка наносили авіаційні удари по українській інфраструктурі у районі міста Суми.

Протягом минулої доби, серед іншого, завдано суттєвих втрат особовому складу та техніці окупаційних військ: збито 4 вертольоти, 5 літаків та 1 БПЛА, здійснено кілька авіаційних нальотів на колони техніки противника. 

“Ворог продовжує кидати свою техніку, тільки одна з бригад ЗС України захопила та використовує для своїх потреб близько 30 одиниць різноманітних ББМ, автомобілів і танків”, – розповіли у Генштабі ЗСУ.

Раніше цього тижня міністр оборони Великої Британії Бен Воллес звинуватив президента Путіна у зраді своїх військ, “які він відправив помирати на дорогах і морозі”.

За його словами, “втрати, які може зазнати російська армія, дорівнюватимуть тисячам”, пише BBC News Україна.

Нагадаємо, що досі влада Росії приховує від своїх громадян реальну кількість вбитих та полонених українськими військовими окупантів. У мережі вже опублікували перший, але не останній список полонених загарбників, аби їхні матері могли приїхати за ними у Київ.
 
Також нещодавно у Росії вперше публічно заговорили про втрати серед строковиків.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter