Міноборони створило застосунок ”Резерв+”: там військовозобовʼязані можуть оновити дані онлайн

Дата: 17 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство оборони запустило мобільний застосунок “Резерв+” для військовозобов’язаних, призовників та резервістів. Там можна буде оновити свої дані онлайн. 

Про це повідомили на сайті відомства. 

Платформа запрацює з 18 травня, у день набуття чинності оновленим законом про мобілізацію. Отже, від завтра всі чоловіки віком 18–60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

“Під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом”, – зазначили у Міноборони.

Там наголосили, що оновити дані можна будь-яким із двох способів. Перший – це онлайн через застосунок “Резерв+”. Він буде доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market.

”Резерв+” надає можливість оперативно оновити дані та доступ до інформації у реєстрі “Оберіг”. Після оновлення даних у застосунку можна буде побачити інформацію з реєстру про себе.

Другий варіант, як  оновити дані – офлайн у територіальних центрах комплектування або Центрах надання адміністративних послуг, які діють у всій країні. Якщо робити це через ТЦК, то, окрім самого витягу з реєстру, ви також отримаєте відповідну відмітку у військовий квиток.

З 18 червня у застосунку “Резерв+” також з’явиться QR-код, відсканувавши який, представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про статус військовозобовʼязаного, призовника чи  резервіста.

 Нагадаємо, що раніше експерти звертали увагу, що в Україні немає механізму та законів, що допомогли б захистити персональні дані. Опитаний журналістами видання “Ліга” прессекретар Українського кіберальянсу Шон Таунсенд каже, що хакерам зазвичай нецікаві загальні обіцянки про “комплексні системи захисту” та “атестати держспецзв’язку”.

Тим часом Міністерство оборони України заявляло, що розробило механізми комплексного захисту персональних даних, які вноситимуть до реєстру військовозобов’язаних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter