Міноборони: росіяни мінують гідротехнічні споруди у трьох областях України

Дата: 15 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованих територіях України російські війська мінують гідротехнічні споруди. 

Про це розповів начальник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони полковник Руслан Берегуля на брифінгу в Military Media Center.

За словами Берегулі, з травня поточного року росіяни замінували споруди у Запорізькій, Донецькій та Херсонській областях. Кількість таких споруд посадовець не назвав. 

Після підриву росіянами Каховської ГЕС у Міністерстві оборони України вже казали, що зробили це окупанти, аби завадити просуватись українським військовим. 

До такої тактики росіяни вдаються й в інших регіонах, наприклад, напередодні підірвали дамбу невеликого водосховища поблизу села Новодарівка Пологівського району, що призвело до затоплення лівого та правого берегів річки Мокрі Яли. Наслідки подібних підривів поки не є масштабними й від кожного страждають сільськогосподарські угіддя одного-двох селищ, звітували раніше у Міноборони. 

Нагадаємо, що українські правоохоронці ведуть слідство в справі щодо підриву російськими військовими Каховської ГЕС за статтями про екоцид та порушення законів та звичаїв війни. Водночас українські спецслужбовці мають докази, що ГЕС підірвала російська диверсійна група. 

Фотографія обкладинки: Reuters 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter