Міноборони: Російські військові підривають малі дамби там, де просуваються ЗСУ

Дата: 13 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На територіях Херсонської та Запорізької областей, де російські війська контактують з українськими бійцями, окупанти підривають малі гідротехнічні споруди. 

Про це сказав представник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України майор Владислав Дудар, передає Military Media Center.

Ілюстраційне зображення. Фото: АрміяInfo

Дудар не уточнив, де саме вже вчинили підриви, але напередодні Міноборони повідомляло, що на окупованій території росіяни підірвали дамбу невеликого водосховища поблизу села Новодарівка Пологівського району. Це призвело до затоплення лівого та правого берегів річки Мокрі Яли.

Представник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності міністерства каже, що наслідки підривів поки не є масштабними й від кожного такого страждають сільськогосподарські угіддя одного-двох селищ. Однак підриви російські військові вчиняють щодня, а також замінували велику кількість гідротехнічних споруд на окупованих територіях. 

У Міноборони раніше припускали, що російські військові підірвали Каховську ГЕС для того, щоб спинити просування українських військових. 

Нагадаємо, що українські правоохоронці ведуть слідство в справі щодо підриву російськими військовими Каховської ГЕС за статтями про екоцид та порушення законів та звичаїв війни. Водночас українські спецслужбовці мають докази, що ГЕС підірвала російська диверсійна група. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter