Міноборони рекомендує надавати відстрочення до жовтня призовникам, які вирішили продовжити навчання

Дата: 17 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство оборони рекомендувало керівництву обласних та районних адміністрацій, військовим комісаріатам, місцевим органам освіти та науки й закладам освіти надавати відстрочення до 1 жовтня 2020 року призовникам, які вирішили продовжити навчання. 

Про це у Верховній Раді повідомив очільник Міноборони Андрій Таран.

Усі охочі продовжити навчання за програмою магістратури надають до військкоматів відповідні документи від навчальних закладів, що стане підставою для відтермінування призову до осені 2020 року. Відповідна інформація та доручення Генерального штабу вже доведені до військових комісаріатів та керівників обласних і районних адміністрацій”, – сказав міністр. 

Таран наголосив, що в разі виникнення проблемних ситуацій призовникам слід звертатися на гарячу лінію міністерства. 

“Кожен випадок порушення прав здобувачів освіти ретельно розглядається, а винуватці будуть притягнуті до відповідальності. Організація, підготовка та проведення призову здійснюється міськими або районними державними адміністраціями. Що стосується військкоматів і територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки – ми зробимо все можливе. Діти в будь-якому разі мають право на подальше навчання, ми будемо вирішувати ці ситуації“, – сказав він. 

Нагадаємо, що ще в березні, коли в Україні почалася пандемія коронавірусу, президент Зеленський підписав указ, яким відтермінував призов спочатку на місяць, а згодом на літо. Однак через це студенти, які закінчують бакалаврат і мають вступати на магістратуру, втратили статус студента, а тому почали отримувати від військкоматів повістки. Нещодавно Міністерство освіти та науки України (МОН) розповіло, що отримує численні звернення від вступників та їхніх батьків про повістки, а тому звернулося до Міноборони з листом, у якому просить відтермінувати призов до армії для вступників.

У листі, який надіслало відомство до військових, зокрема, просили надати відстрочення від весняного призову випускникам закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти 2020 року, а також ухвалювати рішення щодо призову зазначених осіб уже під час осіннього призову, у разі якщо вони не продовжать свого навчання.

Згодом кілька молодих людей розповіли, що їх утримували на території військкомату, намагаючись відправити до армії попри наявність у них документів, які підтверджували подальше навчання у виші. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter