Міноборони Німеччини через скандал на тлі секс-насильства та екстремізму виводить взвод з Литви

Дата: 17 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Збройні сили Німеччини (Бундесвер) на тлі скандалу за участю німецьких солдатів з місії НАТО в Литві оголосили про виведення з країни свого мотопіхотного взводу в повному складі. Триває розслідування за підозрою в скоєнні таких злочинів, як сексуальне насильство, образи з, імовірно, расистським підґрунтям, сексуальний примус і витівки екстремістського характеру.

Про це повідомляє DW. 

Раніше журнал Der Spiegel повідомив, що зі складу місії НАТО в Литві відкликали чотирьох німецьких солдатів через “грубі провинності під час армійської вечірки” 30 квітня в районі міста Рукла. 

За даними слідства, деякі німецькі солдати “напилися так сильно і святкували так шумно, що готельному персоналу довелося викликати німецьку військову поліцію”.

Згідно з матеріалами справи, один із солдатів спробував вставити пеніс у рот товариша, який спав, інший знімав це на відео.

Інший випадок виявили протягом розслідування цього інциденту. Як розповіли солдати, їхні товариші по службі з мотопіхотного взводу Бундесверу виспівували нацистські та антисемітські пісні в день народження Гітлера, 20 квітня. У протоколі свідчень очевидців підкреслено, що солдати співали ці пісні всупереч забороні фельдфебеля, який, однак, не повідомив про порушення начальству.

Головні підозрювані також тиснули на товаришів по службі, вимагаючи, щоб ті не повідомляли про те, що трапилося. Під час розслідування також виявили пропажу в підрозділі 569 патронів. Міністерство оборони поінформувало про це контрольні органи в німецькому Бундестазі. 

Міністерка оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила, що всі необхідні розслідування і процедури будуть продовжені на батьківщині солдатів. 

“Допущені порушення підривають репутацію Бундесверу та Німеччини, а винні будуть покарані з усією суворістю”, – написала вона у своєму твіттері.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter