Міноборони назвало розшук російськими силовиками у РФ Залужного та Сирського частиною інформаційної війни

Дата: 31 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Оголошення у розшук у Росії Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та Командувача Сухопутних військ Олександра Сирського є частиною інформаційної війни. 

Про це розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр

Валерій Залужний та Олександр Сирський. Фото: Міноборони

Російські силовики оголосили у розшук Залужного та Сирського напередодні, а звинувачують їх нібито у “обстрілах цивільного населення та інфраструктури на Донбасі”. 

Маляр, коментуючи ці новини, нагадала, що росіяни подібні справи щодо українських військових відкривали з перших років війни ще у 2014–2015-му. Метою таких обвинувачень, як пояснює посадовиця, є як психологічний тиск та деморалізація українських військових, так і спроба нівелювати статус України як жертви міжнародного злочину агресії та формально урівняти злочинні дії з обороною країни. 

“Росія цією війною створила собі настільки токсичну репутацію та настільки втратила довіру, що будь-які звинувачення з їхнього боку на адресу наших військових сприймаються як обтяжуюча обставина… Психологічно тиснути на командувачів, які воюють з ворогом, що значно переважає за кількістю бійців та озброєння – безперспективно”, – підсумувала Маляр. 

На тлі заочного повідомлення про підозру Залужному російські пропагандисти почали розповсюджувати фейк спочатку про нібито поранення, а згодом й про його смерть. Росія не вперше розповсюджує фейки, пов’язані з Головнокомандувачем ЗСУ.

Нагадаємо, що торік хакери зламали сторінку Залужного в інстаграмі та міняли фото профілю – деякий час на його місці був колаж з Путіним, який сидить на ведмеді на тлі російського прапора. У відповідь на це Залужний назвав зловмисників “цинічними тварюками” та пов’язав таку активність з невдачами Росії на фронті.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter