Мінкульт шукає варіанти блокування сигналу з Росії та окупованих територій

Дата: 11 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Міністерство культури й інформаційної політики України розглядає варіанти блокування ефірного сигналу з окупованих територій Донбасу і Криму.

Як заявив очільник відомства Олександр Ткаченко в інтерв’ю “Радіо Свобода”, робота в цьому напрямі ведеться також з інтернет-провайдерами та деякими кабельними провайдерами.

Джерело: pixabay.com

За його словами, в Мінкульті вже є напрацьована база несанкціонованих джерел інформації з РФ та окупованих територій на територію України, наразі завершується формування плану заходів для протидії цьому.

“Це, по-перше, розширення мовлення нашого, особливо на територіях прикордонних, розширення, власне, мовлення “Зеонбуду”, варіанти, як можна реагувати та протидіяти розповсюдженню сигналу з Криму та окупованої території Донбасу та і самої Росії на українські території”, – уточнив міністр.

Готовий план заходів буде поданий у Кабмін та Раду національної безпеки й оборони на затвердження.

“…Щоб він виглядав не як спорадичні рішення, а як системний підхід, який має на меті не тільки додаткові інвестиції в цю сферу з боку держави, але й покроковий план дій для того, щоб, по-перше, українське бачили більше і легше, і для того, щоб, по-друге, російської пропаганди на цих теренах було менше”, – сказав Ткаченко.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на півдні Херсонської області у восьми населених пунктах доступними є лише сигнали російського телебачення, сигнал українського ТБ зловити не вдалося.
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter