Мінкульт презентував державний проєкт з медіаграмотності й назвав найближчі дії

Дата: 20 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Міністерство культури та інформаційної політики розпочало реалізацію загальнонаціонального проєкту з підвищення медіаграмотності, орієнтованого на всі вікові групи населення. 

Про це розповіли представники відомства сьогодні під час презентації проєкту, передає кореспондент ZMINA.

Джерело: pixabay.com

За словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, необхідність ухвалення стратегії з медіаграмотності важлива за будь-яких обставин, але особливо під час війни. Її мета – вироблення культури ставлення до інформаційного потоку, розвиток критичного мислення та фактчекінгу.

Головне завдання проєкту на 2021–2022 роки – навчити українців усіх вікових груп виявляти в інформпросторі неправдиві новини, дезінформацію, фейки та протидіяти спробам маніпуляції, зокрема з боку країни-агресора.

Як розповіла менеджерка проєкту Валерія Ковтун, серед найближчих завдань – запуск національної платформи з медіаграмотності, розроблення її бренду та наративів.

Для українців віком 5–10 років планується випустити книжку з медіаграмотності, незабаром буде оголошено конкурс на її створення.

У сфері освіти вже у вересні цього року планується запустити національний конкурс “Репортер” для учнів середньої та старшої школи, а також запровадити курс “Громадянська освіта”.

Для дорослих заплановано проведення тренінгів з підвищення медіаграмотності.

Проєкт передбачає тісну співпрацю з громадськими організаціями, загальнонаціональними телеканалами та журналістами, зокрема планується створення телепроєкту в жанрі соціального реаліті та проведення воркшопів для журналістів.

Реалізуватиметься проєкт за підтримки ОБСЄ, британського уряду та організації IREX.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що до реалізації загальнонаціонального проєкту з медіаграмотності залучено досвід Фінляндії, яка є світовим лідером у цій сфері.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter