До реалізації проєкту з медіаграмотності в Україні залучать фінський досвід – Шевченко

Дата: 24 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Мінкульт запровадить в Україні масштабний проєкт з медіаграмотності, до його реалізації планують залучити досвід Фінляндії в цій сфері.

Про це повідомив заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко під час публічного обговорення “Пріоритети Міністерства культури та інформаційної політики на 2021–2022 роки: чого очікують громадяни?”.

Тарас Шевченко. Джерело: detector.media

Він наголосив на тому, що боротьба з дезінформацією є одним з пріоритетів для Міністерства культури України. У складі відомства створюється Центр протидії дезінформації під керівництвом Любові Цибульської, яка раніше очолювала групу з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру.

Розвиток медіаграмотності серед українців тісно межує з цією темою, оскільки пояснювати механізми дезінформації та її вплив на людей, а також розвивати критичне мислення громадян надзвичайно важливо, наголосив заступник міністра.

Фінляндія, чий досвід планує використовувати Україна, є лідером у сфері медіаграмотності. Загалом до консультації буде залучено п’ять фінських експертів, уточнив Шевченко. 

Серед інших пріоритетів міністерства урядовець назвав такі:

  • імплементація директиви ЄС про аудіовізуальні медіапослуги та Конвенції Тромсе;
  • реалізація комунікаційних стратегій;
  • проведення інформаційних кампаній;
  • продовження роботи з брендом Ukraine NOW та популяризація України у світі тощо.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що, за словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, Центр протидії дезінформації, завданням якого буде відпрацьовувати інформаційні маніпуляції та фейки, що поширює Росія, буде презентовано наприкінці березня.

За його словами, такі центри діють, зокрема, у Чехії, Латвії та Фінляндії, тож Україна з ними координуватиметься.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter