Мінкульт обіцяє не відмикати Суспільне

Дата: 28 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство культури, молоді та спорту ініціюватиме зміни до бюджету щодо збільшення фінансування суспільного мовника на суму сплаченого боргу перед “Євроньюз”.

Про це повідомили у відомстві. 

За словами очільника міністерства Володимира Бородянського, ситуація з відімкненням Суспільного за борги є неприпустимою.

“Суспільний мовник не передбачив у бюджеті коштів на погашення заборгованості. МКМС, аби уникнути ситуації щодо можливого припинення мовлення, разом з Мінфіном прийняв рішення щодо наближення фінансування, аби Суспільне мало можливість розрахуватися з боргами негайно”, – наголосили в Мінкульті. 

Збільшити фінансування суспільного мовника на суму сплаченого боргу планують за допомогою повернених із Швейцарії коштів, виплачених Україною ще у 2017 році. 

Нагадаємо, що напередодні Міністерство юстиції України наклало арешт на кошти, що є на рахунках Суспільного мовника, заблокувавши його роботу. Сталося це через борги, які, як розповіли у мовника, дісталися йому в спадок як правонаступнику всіх прав та обов’язків колишньої державної Національної телекомпанії України, що припинила свою діяльність. 

ZMINA детально розповіла, чому Суспільне опинилось у такій ситуації

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter